Direktor Leipziga otkrio sudbinu Gvardiola i čini se riješio sve

Odavno se već priča o njegovom odlasku iz Njemačke

Direktor Leipziga otkrio sudbinu Gvardiola i čini se riješio sve

Samir Mlaćo

Sjajni hrvatski defanzivac Joško Gvardiol na pragu je sjajnog transfera. Već odavno se Gvardiol povezuje sa Manchester Cityjem, no čini se da je i došlo vrijeme za transfer.

City može dovesti koga poželi, a velika želja već odavno im je Hrvat. Leipzig je svjestan da će napraviti sjajan posao, ali i izgubiti kvalitetnog nogometaša, no situacija je jasna.

I sam Gvardiol želi put Engleske i čini se da bi posao uskoro mogao biti završen.

Sportski direktor Leipziga Max Eberl tvrdi da su Gvardiol i njegovi agenti otkrili želju za odlaskom u City.

Navodi se da Leipzig traži sto miliona eura plus bonuse, što će značiti da će Gvardiol postati defanzivac u historiji nogometa.

Gvardiol je inače u RB Leipzig stigao u ljeto 2021. godine iz Dinama za nešto manje od 19 miliona eura.

Oglasi

Od ovog transfera sigurno će profitirati i Dinamo u koji je Gvardiol stigao još kao dijete 2010. godine iz NK Trešnjevka.

Minule sezone je Gvardiol upisao 41 nastup u svim takmičenjima za Leipzig i postigao tri pogotka.

Sjajne partije pružao je i na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je s Hrvatskom osvojio bronzanu medalju.

Ukupno je 21 put nosio dres Hrvatske i postigao dva gola, a budućnost je tek pred njim i nema sumnje da će, ako ovako nastavi, postati još jedna legenda u Hrvatskoj.

Oglasi

Već ranije je u City stigao Gvardiolovom saigrač iz reprezentacije Mateo Kovačić, pa neće imati problema defanzivac u prilagodbi na novu sredinu.

Kovačić je stigao iz Chelseaja za 30 miliona funti. Pet godina je nastupao za taj klub, no odlučio se za novi izazov od naredne sezone.

Kada su odlasci iz Cityja u pitanju, najbliži je Bernardo Silva.

O odlasku Portugalca s Etihada špekulisalo se još prošle godine kada ga je željela Barcelona, ali tada katalonski klub nije imao dovoljno novca. No, čini se da će ovaj put Silva teško ostati u Cityju jer su i u klubu svjesni da mogu zaraditi odličan novac od njegove prodaje.

Silva se ponovo povezivao s transferima u Barcelonu i PSG, no čini se da od toga neće biti ništa jer je Portugalac donio potpuno neočekivanu odluku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sinoć su mediji u Engleskoj objavili da je Bernardo Silva odlučio da definitivno napusti Manchester City i da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji iako je u najboljim godinama svoje karijere. No, milione iz S. Arabije očito ne može da odbije što samo dovoljno pokazuje snagu klubova iz te daleke zemlje.

Objavljeno je da je Bernardo Silva dao zeleno svjetlo Manchester Cityju da pregovara sa Al Hilalom i da je spreman da potpiše za taj klub iz Saudijske Arabije ukoliko ponuda bude zadovoljavajuća.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi