Gvardiol zabio gol, navijači okrenuli leđa i počeli skakati, a samo poznati muzičar to nije uradio

Njemu se takva proslava baš i ne sviđa

Gvardiol zabio gol, navijači okrenuli leđa i počeli skakati, a samo poznati muzičar to nije uradio

Endin Čaušević

Manchester City danas je u gostima pobijedio Fulham sa 4:0 u meču 37. kola engleskog Premiershipa, a ponovo je blistao Joško Gvardiol koji je zabio čak dva gola. No, kod njegovog drugog gola u centru pažnje našao se popularni muzičar Noel Gallagher koji je pratio meč s navijačima Cityja.

Građani su uspjeli ubjedljivo da slave danas na gostovanju u Londonu kod ekipe Fulhama i ponovo preuzmu vrh tabele Premiershipa, te u preostala dva meča ekipa Pepa Guardiole ima sve u svojim rukama kada je odbrana titule u pitanju.

Pobjedom Cityja bez ikakvih šansi za osvajanje trofeja ostao je Liverpool, a jedini koji je još uvijek u igri je Arsenal koji trenutno ima dva boda manje, te sutra teško gostovanje kod Manchester Uniteda.

Manchester City je danas uspio bez većih problema da pobijedi Fulham na krilima fantastične partije Joška Gvardiola koji je postigao čak dva pogotka.

Hrvatski defanzivac je već u 13. minuti zatresao mrežu londonskog kluba i doveo je City u prednost rezultatom 1:0. Gosti su pitanje pobjednika riješili u drugom dijelu kada su zabili još tri pogotka.

Prvo je Phil Foden u 59. minuti pogodio za 0:2 nakon asistencije Bernarda Silve, a 12 minuta kasnije ponovo je Portugalac bio asistent kada je Gvardiol drugim golom na utakmici povisio rezultat na 0:3.

Oglasi

Konačan udarac Fulhamu zadao je Julian Alvarez u šestoj minuti sudijske nadoknade golom s bijele tačke za pobjedu Manchester Cityja rezultatom 4:0.

Međutim, u centru pažnje bio je detalj iz 71. minute kada je Gvardiol zabio pogodak za 0:3, a potom su navijači Cityja u svom prepoznatljivom stilu proslavili gol tako što su okrenuli leđa i zagrlili se, a zatim počeli da skaču.

No, mnogi su na tribini gdje su bili gostujući navijači vidjeli i dobro poznato lice, a to je pjevač Noel Gallagher koji je veliki navijač Cityja.

Nekadašnji član grupe Oasis je doputovao u London i bio s navijačima Cityja, ali kada je Gvardiol zabio pogodak za 0:3 on se nije okrenuo s ostatkom navijača ovog kluba i u prepoznatljivom stilu počeo da slavi pobjedu svoje ekipe.

Oglasi

Očito je da Gallagher i nije previše fan ovakve proslave kada navijači okrenu leđa fudbalerima i počnu skakati. Upravo on bio je među rijetkim fanovima Manchester Cityja koji nije bio dio ovakvog navijanja.

Manchester City do kraja sezone ima još dvije utakmice. Prvo će već za tri dana igrati derbi u Londonu protiv Tottenhama u okviru zaostalog meča 34. kola, a u zadnjem kolu na svom terenu narednog vikenda dočekuje West Ham.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Arsenala igrači ovog tima će sutra u goste Manchester United, a u zadnjem kolu na svom terenu dočekuju Everton. Moraju ostvariti dvije pobjede i nadati se da će Građani kiksati protiv Tottenhama ili West Hama kako bi osvojili titulu prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi