Novi "galacticos" stiže iz Hrvatske, digao je fudbalski svijet na noge: "O Bože, šta kojeg vraga?"

Kažu da je Joško Gvardiol najkompletniji na svijetu

Novi "galacticos" stiže iz Hrvatske, digao je fudbalski svijet na noge: "O Bože, šta kojeg vraga?"

Admin Čaušević

Na posljednjih sedam mečeva zabio je četiri gola te upisao asistenciju. Novi briljantan poziv je zaludio društvene mreže i dodijeljen mu je nadimak Galacticosa, a neki odlaze toliko daleko i tvrde da je najkompletniji defanzivac na svijetu.

Joško Gvardiol je u završnici sezone fantastičan. Svoju golgetersku formu hrvatski defanzivac je nastavio na gostovanju kod Fulhama kada je zabio briljantno.

Talentovani lijevi bek je gol za Građane zabio u uvodnim minutama meča nakon pasa Kevina De Bruynea i veoma snalažljive završnice Hrvata koji je mrežu zatresao desnom nogom.

Elegantni prodor kroz odbranu Fulhama i rutinska završnica zaludila je fanove koji se nisu suzdržali te su uglavnom sipali hvalospjeve na račun 22-godišnjaka.

"Gvardiol je možda najkompletniji defanzivac kojeg sam vidio. O moj Bože, šta je ovo kojeg vraga", samo jedan od komentara koji su privukli pažnju.

Oglasi

"Gvardiol se šali. Nisam iznenađen kakve predstave pruža, znao sam da je za ovo sposoban još iz vremena dok je igrao u Dinamu, ali ovo što radi svake sedmice je ludo."

"Kreće se tako glatko, elitni sportista sa elitnom tehnikom apsolutno je savršen za pozicije lijevog beka i lijevog štopera. Galacticos", još je jedan od komentara.

Čovjek visine i građe Joška Gvardiola ne bi se mogao ovako graciozno kretati. Ovo je zvijer od defanzivca."

Do prije nekoliko sedmica Gvardiol se suočavao sa ozbiljnim kritikama u Manchester Cityju, ali nakon što je prošao period potpune adaptacije počeo je da briljira.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do 13. aprila hrvatski defanzivac nije zabio niti jedan gol u Premiershipu, da bi u međuvremenu bio strijelac tri puta u pet mečeva. Svaki put je to uradio sa stilom.

Tako bi se vrlo lako moglo desiti da Gvardiola pravo niotkuda postane heroj Cityja u pohodu na četvrtu titulu Premiershipa u nizu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Čauš jesi ti normalan
1 0
e72x
Saznajemo: slatke brige za našeg izbornika nena mu iz Vakufa....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi