Navijači Cityja uništili su veliki transfer Pepa Guardiole - Hrvat ih nakon svega neće ni pogledati
Pep Guardiola imao je plan dovesti Joška Gvardiola u svoje redove, ali nakon ismijavanja od strane navijača teško da će se mladi Hrvat odlučiti za City (Foto: EPA)

Joško Gvardiol brutalno ismijavan

Navijači Cityja uništili su veliki transfer Pepa Guardiole - Hrvat ih nakon svega neće ni pogledati

M. Šljivak

Hrvatski defanzivac Joško Gvardiol (21) postao je predmet ismijavanja na društvenim mrežama od strane navijača Manchester Cityja. Razlog je naravno što je njegov RB Leipzig primio sedam pogodaka u osmini finala Lige prvaka i što je Erling Haaland postigao pet u duelu s hrvatskim štoperom. Ismijavanje će na kraju presuditi u izboru o novom klubu sjajnog Hrvata koji će vjerovatno zatvoriti vrata Cityja.

Joško Gvardiol bio je dio ekipe RB Leipziga koji je ponižen od Manchester Cityja u osmini finala Lige prvaka. Sedam primljenih golova, od čega je pet postigao Erling Haaland donijeli su i 21-godišnjem defanzivcu ozbiljna ismijavanja na društvenim mrežama.

U svemu prednjače navijači Manchester Cityja. Prethodnih dana su bili brutalni prema hrvatskom defanzivcu i tako su vjerovatno fenomenalnog fudbalera otjerali od njihovog kluba.

Dobro je poznato da je Pep Guardiola silno želio dovesti Gvardiola. Smatrao ga je idelanim igračem za svoj defanzivni red, no nakon silnih uvreda teško je vjerovati da će ga dobiti.

Trku za potpis Gvardiola po svemu sudeći će dobiti madridski Real. Nikad Joško nije krio da je navijač Kraljeva i životni san bi mu se mogao ispuniti.

Oglasi

"Joška Gvardiola mnogo više privlači Real Madrid od Manchester Cityja. Igrač je bio euforičan kada su iz Madrida pozvali njegovog agenta kako bi pokazali da su zainteresovani", piše Bild.

Činjenica da je doživio poniženje od navijača Cityja definitivno je okrenula Gvardiola prema Madridu i klub iz Manchestera lako je mogao ispasti iz igre.

Gvardiol je bez obzira na loš nastup u Manchesteru i dalje u mislima velikana. City se međutim nakon svega može pozdraviti s njim jer teško da će htjeti u klub čiji su mu navijači priredili ovakvo poniženje.

"Puno smo pričali o Gvardiolu. Žele ga najveći svjetski klubovi, ali večeras ga je Haaland izmučio i uništio. Gvardiol je bio previše nervozan i Haaland ga je pobijedio u svakom duelu. Ovo je bila utakmica iz noćne more za Hrvata", rekao je Rio Ferdinand nakon utakmice.

Hrvatski fudbaler je i na Svjetskom prvenstvu u Kataru imao loš dan u duelu protiv Argentine. Lionel Messi ga je tada uništio, ali u ostatku prvenstve je bio čudesan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oscilaciju mnogi pripisuju njegovoj mladosti. Tek mu je 21 godina i pod velikim je pritiskom da opravda cijenu od 100 miliona eura, koliko RB Leipzig želi za njega.

Real Madrid je spreman da ga dovede u svoje redove. Gvardiol želi u Madrid, a nakon svega Cityju neće pomoći ni nemoralna ponuda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi