Pep Guardiola je čekao svoju šansu i sada sprema udarac Jurgenu Kloppu

Uzbudljiva zima ispred nas

Pep Guardiola je čekao svoju šansu i sada sprema udarac Jurgenu Kloppu

Haris Zilić

Na Ostrvu lagano pripremaju januarski prelazni rok, a čini se da bi jedan fudbaler mogao biti u centru pažnje, a to je 20-godišnji veznjak Bayerna, Jamal Musiala.

Pozanto je od ranije da je Musiala velika želja Jurgena Kloppa. Želi Musialu na Anfieldu, ali Bayern je odbio napade ovo ljeto. Ipak, Bavarci bi zimus mogli biti pod dobrim pritiskom ne samo od strane Bayerna.

U cijelu priču uključio se Manchester City jer i Pep Guardiola također u svojim redovima želi ovog mladog fudbalera. Dakle, Guardiola bi mogao zadati Kloppu još jedan udarac, ali naravno dosta toga će se pitati i Bayern.

Ostrvski mediji pišu da je City spreman ponuditi i više od trenutne vrijednosti Musiale koja iznosi 110 miliona eura.

Bayern ima dobru zaštitu jer Musiala ima ugovor sa Bavarcima do ljeta 2026. godine. Dakle, ko god bude želio mladog veznjaka morat će dobro otvoriti kasu.

Oglasi

Pitanje je šta Liverpool može u cijeloj priči, iako je Klopp ovo ljeto već nadmudrio Bayern kada je doveo Ryana Gravenbercha za 40 miliona eura.

Musiala je već stadnardni reprezntativac Njemačke ima 25 nastupa za Elf, a interesantno da je ranije nastupao za omladinske selekcije Engleske. Sigurno bi i Musiala imao želju da se oproba u Premiershipu.

Igrao je ranije za mlađe kategorije Southamptona i Chleseaja, ali nikada nije zaigrao u najjačoj ligi svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nema sumnje da su pisanja ostvrskih medija dobro zakuhala zimski prelazni rok skoro dva mjeseca prije samog početka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...Liverpool ga moze kupiti jedino ako ga nude ispod 20 miliona,jer ovi jevreji koji su vlasnici kluba nece sigurno dati vise od toga...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi