Gvardiolu nije bilo do života, a onda su ga ugledali Walker i Guardiola: "Već sutra ćemo..."

Manchester City ostao bez trofeja

Gvardiolu nije bilo do života, a onda su ga ugledali Walker i Guardiola: "Već sutra ćemo..."

Admin Čaušević

Joško Gvardiol je napravio možda i najveću grešku u svojoj karijeri. Nakon nesporazuma sa golmanom Ortegom poklonio je gol u finalu FA Cupa. Manchester City je na kraju poražen od Manchester Uniteda sa 2:1.

Gvardiol se prethodnih sedmica nalazio u fenomenalnoj formi. U odbrani je bio neprelazan, a u napadu jako efikasan. Od sredine aprila zabio je pet golova u svim takmičenjima.

Ipak, u posljednjoj utakmici sezone doživio je razočarenje i ozbiljno je kumovao zašto Građani nisu uspjeli odbraniti trofej u FA Cupu pošto je sukrivac za prvi gol.

Gvardiol je odigrao povratnu loptu glavom, a prije toga nije primjetio da je Ortega napustio gol te je Garancho rutinski loptu plasirao u praznu mrežu.

Poslije utakmice sjajni lijevi bek je bio vidno razočaran, djelovao je utučeno i po govoru tijela smatrao se odgovornim zašto su Građani poraženi od najvećeg rivala.

Ali kada su vidjeli da Gvardiol razočaran, Kyle Walker i Pep Guardiola su bili ti koji su prišli Hrvatu kako bi ga utješili. Ipak se radi o igraču koji ima tek 22 godine i pred njim je sigurno blistava karijera.

Oglasi

Na kraju utakmice apsolutni gospodin u izjavi ispao je i Guradiola koji je potpunu krivicu za poraz preuzeo na sebe te nije želio kriviti svoje igrače.

"Mislim da moj pla u prvom poluvremenu nije bio dobar", kazao je španski stručnjak koji je na poluvremenu utakmice u svlačionici ostavio Matea Kovačića.

"Zbog mojih odluka nismo bili u pravoj poziciji da ih napadenom. Bila je moja greška, moj plan igre nije bio dobar."

"Igrači znaju razlog zašto je bilo tako. Taktički nije bilo dobro, imam osjećaj da nije bilo dobro. Jednostavno nije funkcionisalo", završio je trofejni trener.

"Naravno da smo razočarani jer smo izgubili finale, ali već sutra ćemo slaviti nevjerovatni uspjeh. Osvojili smo 91 poen, to je zato što smo pobijedili u mnogo utakmica. Trebamo biti ponosni i proslaviti ono što smo uspjeli."

Podsjećanja radi, Manchester City je ove sezone po četvrti put u nizu osvojio engleski Premiership. Građani su prvi klub u historiji kojem je to pošlo za nogom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Interista
Raspala se Gvardiolina prdekana hahaha
0 1
Mirsad1705
Nakon ispadanja u polufinalu Lige prvaka, te osvojene titule, četvrte za redom, jasno je da su igrači Mančester Sitija bili bez motiva i emotivno ispražnjeni. Sa druge strane Unajted u Ligi nikad gori, najlošije plasirani ikada, ispali iz Lige prvaka i bez šanse da odigraju Evropa ligu, tako da su se mogli vaditi samo u Kupu. Na kraju sreća njihova za ovaj scenario, da su se sreli sa Sitijem u polufinalu, siguran sam da bi ispali, kako i ne bi kad su idioti uspjeli dovesti najgoreg trenera IKADA! Frajer ne zna da li je pošao ili je došao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi