Teško da iko ima kostobrane kao Joško Gvardiol: Na njima se nalazi "opasni lik", poruka sve govori
Foto: Tim Dubravec/Cropix

Mladi defanzivac Manchester Cityja

Teško da iko ima kostobrane kao Joško Gvardiol: Na njima se nalazi "opasni lik", poruka sve govori

Admin Čaušević

Joško Gvardiol je ljetos postao najskuplji defanzivac ikada nakon što je njegov transfer iz RB Leipziga u Manchester City iznosio 90 miliona eura. Hrvat tek ima 21 godinu i pred njim je sigurno velika karijera.

Pred utakmicu finala Svjetskog klupskog prvenstva između Manchester Cityja i Fluminensea se pojavila fotografija kostobrana koje Gvardiol nosi tokom utakmica.

Mladi Hrvat se odlučio za zanimljivog lika na svojoj zaštitnoj opremi. U pitanju je MMA borac, Jon Jones i aktuelni UFC šampion u teškoj kategoriji.

Ovaj 36-godišnjak je prava zvijer u oktagonu, s njim nema šale i slovi za opasnog lika. Očigledno je da u Gvardiolu ima velikog fana. 

Kostobrani Joška Gvardiola sa likom Jon Jonesa

Zanimljiva je i motivaciona poruka koja je ispisana na kostobranima. Riječ je Jonesovoj izjavi o njegovoj ludosti vezanoj za borbe.

"Dovoljno sam lud da vjerujem da nikad neću izgubiti niti jednu borbu", riječi su Jonesa ispisane na Gvardiolovim kostobranima.

Oglasi

Amerikanac ima zaista odličan učinak u oktagonu. Do sada je ostvario 27 pobjeda, a jedini poraz je pretrpio još 2009. godine i to diskvalifikacijom u borbi sa Mattom Hamillom.

Jones se smatra jednim od najboljih MMA boraca ikad

U međuvremenu je savladao krupne ribe kao što su Daniel Cormier, Vitor Belfort i Alexander Gustafsson. Nedavno se trebao boriti protiv Stipe Miočića, ali je morao otkazati tu borbu zbog povrede.

Sa sličnim stavom kao Jones u oktagon u fudbalske utakmice vjerovatno u ulazi i Gvardiol zbog čega već sada ima igra u najboljem timu svijeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hrvatskom defanzivcu u posljednje vrijeme ne ide baš najbolje, često zna pogriješiti, međutim proces adaptacije na engleski fudbal i Manchester City očigledno još uvijek traje.

Podsjećanja radi, Gvardiol je jedno od najskupljih pojačanja Pepa Guardiole pošto su na njega Građani uložili čak 90 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi