Lovro Majer "udario kontru" Luki Modriću
Lovro Majer nije htio komentarisati suđenje nakon poraza od Argentine.

Nije htio njegovim stopama

Lovro Majer "udario kontru" Luki Modriću

Eldar Ganibegović

Luka Modrić komentarisao je suđenje i za Daniele Orsata direktno rekao da je jedan od najgorih, ali njegovim stopama nakon ispadanja s Mundijala nije htio kolega Lovro Majer.

Reprezentacija Hrvatske sinoć je porazom od Argentine 3:0 ispala sa Svjetskog prvenstva.

Gaučosi su poveli preko Messija iz penala u 34. minuti koji je dosuđen nakon sudara Livakovića i Alvareza.

Mnogi su kazali kako je penal prestrogo dosuđen, neki su govorili da je penal čist kao suza, a neki se čudili što nije konsultovan VAR.

Jasno, Hrvati su bili nešto subjektivniji i nije im pravo što je Orsato dosudio penal protiv njih, a jedan od onih koji je bio vrlo iskren je Luka Modrić.

"Bili smo dobri, kontrolisali smo igru, a onda su došli korner, koji nam sudija nije dosudio i penal koji po mom mišljenju nije bio. To je sve promijenilo. Ne mogu vjerovati da je dosudio taj penal, ali ne možemo to promijeniti, moramo se oporaviti i pokušati pobijediti u idućoj utakmici", kazao je Modrić i dodao:

Oglasi

"Argentina je pošteno pobijedila, bila je bolja, zaslužila je, ali te se stvari moraju spomenuti, što inače ne radim. Ne volim pričati o sucima, ali Orsato je jedan od najgorih. Ne pamtim ga po dobrome, katastrofa. Za mene to nije penal".

Njegovim stopama nije htio kolega Lovro Majer, koji je kazao da se ne trebaju vaditi na suđenje.

"Bilo bi glupo komentarisatii i žaliti se na odluke. Prvo sam tražio korner i mislim da nije bio penal. Ali izgubili smo 3:0 i nema se šta dodati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ne bih rekao da smo umorni, ubili su nas penal i brzi drugi gol. Teško je vratiti se u igru, tim Argentine je predobar. Treba im čestitati", rekao je Lovro Majer.

Hrvatskoj sada ostaje borba za treće mjesto u subotu i to protiv poraženog iz duela Maroka i Francuske koji se igra večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi