"Stipe iz Podstrane će igrati jači flaster na Mirti..."

Joško Jeličić je ponovo briljirao

"Stipe iz Podstrane će igrati jači flaster na Mirti..."

Edmir Škorić

Stručni komentator, a nekada bivši nogometaš Joško Jeličić komentarisao je javljanje novinarke HRT-a Mirte Šurjak tokom uživo prijenosa iz Splita.

Hrvatska je danas nakon velike drame i boljeg izvođenja penala pobijedila Japan i tako si osigurala najmanje još jednu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a rival u četvrtfinalu biće Brazil, koji ima 4:0 na poluvremenu utakmice s Južnom Korejom.

Hrvatska je imala jako zahtjevan zadatak. Gubila je s 1:0 na poluvremenu od Japana, golom Ivana Perišića uspjela izjednačiti, a nakon što se mreže više nisu tresle ni u ostatku meča ni u produžecima (2x15 minuta), uslijedilo je izvođenje penala, očajni udarci Japanaca i tri odbrane Dominika Livakovića, igrača utakmice.

Hrvatska slavi, zasluženo, a tokom uživo prijenosa iz Splita javila se novinarka HRT-a Mirta Šurjak.

"Stipe iz Podstrane će igrati jači flaster na Mirti nego što će Maeda na Brozu (Brozoviću) u otvaranju igre", govorio je Jeličić.

Legendarni navijač iz Podstrane držao je zastavu dok je Mirta izvještavala iz Splita, a ova izjava postala je veliki hit na društvenim mrežama.

Oglasi

Što se Maede tiče, on je bio strijelac jedinog gola za Japance, koji su na kaju ipak morali da se pomire s činjenicom da idu kući, ali za utjehu im ostaju sjećanja na pobjede nad Njemačkom i Španijom u grupnoj fazi.

Nakon utakmice, Jeličić je rekao:

"Nisam mogao pljeskati, krv mi je otišla, trebat će mi stent. Mi smo među osam na svijetu nakon Rusije, u 120 minuta. Vidjeli smo da ne trebamo strahovati za svoju budućnost, da moramo odgovoriti na patnju. Čestitke svim igračima i stožeru".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bivši trener Dinama i Osijeka također je zaključio da Hrvatska ima širinu, a posebno je pohvalio i svog bivšeg golmana.

"Nije bila ovo velika predstava i teško je bilo, ali velik je umor prisutan. Vidimo da imamo rezerve među igračima na klupi, unijeli su dosta životu. Vidjelo se da visi gol u zraku, a onda smo imali Livakovića. Drago mi je jako zbog njega, on je zaslužio da mu se ovako nešto dogodi u životu".

@croatball 🤣🇭🇷 #joškojeličić #hrvatska #vatreni #croatia #balkan #fyp #foryou #nogomet #worldcup ♬ original sound - 🇭🇷CROATIA🇭🇷

Top Komentari

user1596891057
Jeličić je jedan obični ljakse
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi