Na Apeninima se završava najkontroverzniji transfer ovog ljeta

Kolumbijac nije poželjan

Na Apeninima se završava najkontroverzniji transfer ovog ljeta

Edmir Škorić

Grupa Interovih ultrasa pojavila se u sjedištu kluba kako bi protestvovali protiv odluke kluba da angažuje dojučerašnjeg igrača ljutog rivala Juventusa.

Juan Cuadrado je slobodan igrač i on će dres Juventusa zamijeniti dresom Intera. Kolumbijac je navodno na korak od potpisa za Inter, pošto ga je Giuseppe Marotta uspio nagovoriti za platu od 2,5 miliona eura, a ujedno ga je trener Simone Inzaghi zamislio kao zamjenu za Denzela Dumfriesa na bekovskoj poziciji.

Tokom boravka u Torinu žestoko su ga kritikovali navijači Intera i optuživali ga za brojne nesportske geste. Zbog toga je u ponedjeljak navečer ispred sjedišta kluba stigla grupa Interovih Ultrasa koji su se otvoreno protivili njegovom potpisu.

Brojni izvještaji u Italiji, uključujući La Repubblicu, tvrde da taj protest nije dugo trajao, ali Ultrasi su zahtijevali da se sastanu s igračem prije njegovog potpisa kako bi mu 'objasnili naše vrijednosti.'

Cuadrado je igrao za Juventus od 2015. do prošle sezone, postigavši 26 golova u 314 nastupa. Njegova posljednja utakmica protiv Intera završila je tučnjavom s Romeluom Lukakuom i tri utakmice zabrane igranja u Kupu Italije.

Oglasi

Kao i Cuadrado, slično nešto proživljava i Lukaku. On je bio na posudbi u Interu, ali se vratio u Chelsea. Međutim, kako je otpisan u Londonu, primoran je da traži novi klub. S obzirom da Inter nema namjeru da nastavi s njim, u igru se uključio Juventus.

I dok se radi na tome da Belgijanac pređe u redove Stare dame, navijači ovog tima jučer su ispred medicinskog centra protestvovali uz povike: "Ne želimo Lukakua".

Oni smatraju da u timu ne treba da igra neko ko se donedavno kleo u Inter, a uostalom niti neko ko je mnogo stariji od trenutnog napadača Dušana Vlahovića, a uz to "nije ništa bolji".

Vjeruje se da bi dolaskom Lukakua Juventus prodao Vlahovića, a navijači Juventusa uvjereni su da je Srbin u ovom trenutku bolja opcija od 30-godišnje Belgijanca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostaje nam da vidimo hoće li na kraju Lukaku svejedno potpisati za Juventus, iako je prije dvije godine dao jednu izjavu koja ga sada proganja.

"Juventus? Nikada tamo ne bih igrao. Pokušali su me kupiti i malo sam se naljutio agenta jer je znao da nikada nisam htio da pregovaram s tim klubom. Za mene postoji samo Inter čak i da Juventus pošalje bolju ponudu. I u budućnosti ću igrati samo za Inter ili ću se vratiti u Anderlecht", rekao je Lukaku prije samo dvije godine, ali se očito predomislio.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi