Kada majka uzme stvari u svoje ruke tu greške nema: Gospodski potez Bellinghama će se pamtiti!

Tako se ide iz kluba

Kada majka uzme stvari u svoje ruke tu greške nema: Gospodski potez Bellinghama će se pamtiti!

Endin Čaušević

Borussia Dortmund nije uspjela da osvoji titulu prvaka Njemačke iako je imala sve u svojim rukama u posljednjem kolu sezone. Dortmund je na svom terenu remizirao protiv Mainza, dok je Bayern pobijedio Koeln i odbranio titulu. Meč na Signal Iduna Parku je bio posljednji u dresu Dortmunda za Judea Bellinghama, a on na baš gospodski način napušta ovaj klub.

Dortmundu je trebala pobjeda da osigura titulu prvaka Njemačke i prekine dominaciju Bayerna, ali igrači ovog tima nisu izdržali taj pritisak i na kraju titula je ponovo ostala u Minhenu.

No, navijači Dortmunda su nakon svega na kraju dali podršku svojim igračima jer su svjesni koliko su se oni ove sezone borili da dođu na tron, te su mnogi od njih u suzama sjedili na terenu i posmatrali njihovo navijanje.

U centru pažnje posebno se našao engleski reprezentativac Jude Bellingham koji je čini se protiv Mainza odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Borussije Dortmund.

Bellinghama žele mnogi klubovi, a ponajviše se povezuje s odlaskom u Real Madrid. On je očito već odlučio da je vrijeme za novi korak u karijeri i u subotu se oprostio od navijača.

Međutim, ono što je mnoge oduševilo jeste da je Bellingham klub napustio na zaista gospodski način, a tome su svjedočili i svi uposlenici na stadionu Signal Iduna Park.

Oglasi

Kupio je poklone za svoje saigrače, trenere i članove prvog tima, a nakon utakmice imao je sastanak i sa čelnicima kluba s kojima se oprostio na najbolji nači i također i njima je donio poklone.

No, ono što je posebno oduševilo jeste da je dao poklone i ostalim uposlenicima na stadionu. To je potvrdio jedan od zaštitara koji je već godinama zaposlen na stadionu, a Bellingham je njemu poklonio kopačke koje je nosio na posljednjoj utakmici s porukom: "Hvala ti za sve".

Njemački mediji pišu da je u svemu tome najveću ulogu odigrala njegova majka Denise koja je sinu objasnila na koji način treba da se zahvali klubu na svemu što su im pružili svih ovih godina i sigurno da je Bellingham postavio primjer svima kako se odlazi iz ekipe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 19-godišnjak će najvjerovatnije potpisati za Real Madrid, a špekuliše se da će Dortmund od njegovog transfera inkasirati oko 100 miliona eura.

Bellingham je u Dortmund stigao na ljeto 2020. godine iz omladinske škole Birminghama za 25 miliona eura i napravio je sjajan potez odlaskom u Njemačku.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Cojk nije uopšte igro protiv Mainca
0 0
Sanska_Prangija
Gospodski potez.. malo malo citamo isto njesra. Zaradjuje milione, nista mu to ne znaci
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi