Legenda tvrdi: "Bellingham je bio zaštićen kao psić, a u Realu to neće biti"

Ballack vjeruje da je još trebao ostati u Njemačkoj

Legenda tvrdi: "Bellingham je bio zaštićen kao psić, a u Realu to neće biti"

E. Škorić

Bivši njemački reprezentativac Michael Ballack uvjerava da bi engleski veznjak trebao ostati još godinu dana u Bundesligi.

Ako ništa ne pođe po zlu, Bellingham će sljedećih sedmica biti igrač Real Madrida. Engleski veznjak nije mogao pomoći svojoj ekipe u posljednje dvije bundesligaške utakmice zbog problema s koljenom i morao je izvana gledati kako naslov njemačkog prvaka izmiče Borussiji iz ruku.

Englez već ima dogovor s Real Madridom i preostaje samo da se španski klub dogovori s Dortmundom konačan iznos odštete, prije nego će sve postati i službeno.

Jedna od najvećih legendi njemačkog nogometa Michael Ballak vjeruje da bi Bellingham trebao još neko vrijeme ostati u Njemačkoj.

"Njegov odlazak bio bi veliki gubitak za Bundesligu, jer je on jedan od najboljih igrača prvenstva. Još je jako mlad i svakako bi bilo dobro da ostane još koju godinu u Dortmundu kako bi nastavio rasti. Bellinghamova osobnost još je daleko od potpunog razvoja", poručio je Ballack.

Ballack se prisjeća da je vrlo mlad igrač i da mu još treba vremena za učenje. Bivši njemački reprezentativac uvjerava da u Dortmundu još imaju strpljenja s njim, ali da ga u Madridu neće imati kad bude imao nekoliko loših utakmica za redom:

Oglasi

"Bellingham, u Dortmundu je neprikosnoven i svi ga prihvaćaju. Zaštićen je kao psić, čak i ako odigra tri ili četiri loše utakmice zaredom, nešto što ne bi imao u klubu poput Real Madrida i počet će ga brzo kritikovati", zaključio je Ballack.

Bivši njemački prvak s Bayernom htio se osvrnuti na to kako je Dortmund izgubio Bundesligu posljednjeg dana prvenstva.

"Bojim se da će ovo imati dugotrajan učinak na ljude u Dortmundu, posebno psihološki. Finale ove sezone vjerojatno će dugo biti teret za Dortmund. Trebate neke promjene u ekipi da unesete dašak svježine”, završio je Nijemac.

Sebastian Kehl, sportski direktor Dortmunda, komentarisoa je danas više nego vjerovatan odlazak Judea u Real Madrid:

"Mogu reći da će stvari postati jasnije u nadolazećim danima. Jedan od mojih zadataka je da budem spreman na sve. Reagovali bismo u skladu s tim ako Bellingham na kraju ode. Ali do sada se ništa nije dogodilo".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 19-godišnjak će najvjerovatnije potpisati za Real Madrid, a špekuliše se da će Dortmund od njegovog transfera inkasirati oko 100 miliona eura.

Bellingham je u Dortmund stigao na ljeto 2020. godine iz omladinske škole Birminghama za 25 miliona eura i napravio je sjajan potez odlaskom u Njemačku.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi