Selektor Finske se predomislio pred dolazak u Zenicu, pa uputio još jedan poziv

Nije ispunio "obećanje"

Selektor Finske se predomislio pred dolazak u Zenicu, pa uputio još jedan poziv

E. Čaušević

Finci su prije nekoliko dana potvrdili da Thomas Lam zbog povrede neće biti u konkurenciji za Bosnu i Hercegovinu i Francusku, te da selektor Markku Kanerva nema namjeru da zove u tim nekog drugog igrača.

Lam nije za vikend igrao za CSKA Sofiju zbog povrede zgloba desne noge nakon čega je morao saopštiti selektoru Finske da neće doći na okupljanje pred dvije posljednje utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ovaj fudbaler nije dio udarne postave Finske zbog čega njegov otkaz nije previše potresao selektora Kanervu.

Međutim, zanimljivo je da je selektor Finske nakon potvrde da Lam ne dolazi na okupljanje poručio da neće uručiti neki naknadi poziv, te da će na raspolaganju imati 24 igrača za mečeve protiv BiH i Francuske.

No, finski mediji bili su iznenađeni kada je Kanerva odlučio da pošelje naknadni poziv iako je nekoliko dana prije toga izjavio da to neće raditi.

Naime, selektor Finske je pred utakmicu u Zenici odlučio da u reprezentaciu pozove defanzivca Juhu Pirinena koji inače igra u dresu slovačkog Trenčina i u reprezentaciju se vraća nakon nekoliko mjeseci.

Pirinen je posljednji meč u dresu reprezentacije Finske odigrao u martu protiv Švicarske, a Kanerva mu je uputio poziv kako bi ipak na raspolaganju imao 25 fudbalera.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovaj 30-godišnji defanzivac je inače u dresu selekcije Finske odigrao 18 utakmica, te nije bio u sastavu ove reprezentacije za utakmice na Evropskom prvenstvu.

Očekuje se da će reprezentacija Finske danas doputovati u Bosnu i Hercegovinu, te će od 17:30 sati odraditi službeni trening na stadionu Bilino polje. Prije toga od 16:45 sati bit će održana press konferencija gostujuće selekcije također na Bilinom polju.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Selektor Finske Kanerva. A ja ću se ovako javno priznati pa neko će osuditi ili šta već ali napisat ću istinu . Ja sam imao " butre " Sarri Kanerva-))) možda mu je " sestra od tetke" hehehe - ja ovo nikada nisam kontao- ))) Sarri Kanerva Helsinki ulica : Pikuhuopalahti 13
4 2
enko
Ja i ????
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti