Kounde otkrio razlog zbog kojeg je došao u Barcelonu
Foto: FC Barcelona

Pričali su nekoliko puta

Kounde otkrio razlog zbog kojeg je došao u Barcelonu

Eldar Ganibegović

Barcelona je jučer i zvanično predstavila novog stopera, Julesa Koundea, koji je stigao iz Seville.

Barcelona će platiti 50 miliona eura za njega, plus još 10 miliona u bonusima za učinak. Tako je Kounde postao najskuplji fudbaler kojeg je Sevilla ikada prodala.

Jules Kounde rekao je nakon što je potpisao za Barcelonu da su razgovori koje je vodio s trenerom Xavijem Hernandezom bili važan faktor u njegovom prelasku na Camp Nou.

"Gospodin Xavi je razlog zašto sam stigao ovdje. Razgovarao sam s njim nekoliko puta i jako me se dojmio njegov govor. Razgovori su bili vrlo tečni i mislim da fudbal vidimo na isti način. Nadam se da ću učiniti što više da dobijem što više minuta. 

Ja sam dinamičan fudbaler s puno energije i dobrom sposobnošću da uzmem loptu i budem vrlo agresivan. Prije svega, ja sam fudbaler koji sve ostavlja na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Želim osvojiti sve. Naravno, imam ciljeve, ali ne postavljam granice. Slušat ću da učim i dat ću sve od sebe", rekao je Jules Kounde, prenosi Mundo Deportivo.

Treba istaći da je Barca pobijedila Chelsea, ali i Manchester City u borbi za potpis ovog sjajnog defanzivca i zaista ovaj klub čini čuda kada su transferi u pitanju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti