Procurio broj zvijezde Borussije Dortmund, Bild tvrdi da ga je klub svjesno pustio u javnost

Bezbroj poziva u kratkom periodu

Procurio broj zvijezde Borussije Dortmund, Bild tvrdi da ga je klub svjesno pustio u javnost

Edmir Škorić

Jedan od najvećih njemačkih timova, Borussia Dortmund, ima posebnu interakciju sa svojim vjernim navijačima, a jedna od njih se odvija na WhatsAppu gdje je kreiran zvaničan kanal putem kojeg klub navijačima pruža razne vijesti i informacije vezane za tim.

Uglavnom se tamo često pojavljuju važne objave i Borussia svoje navijače želi da upozna sa svim svojim aktivnostima, no odjednom je na kanalu nastao haos.

Iznenada je u grupi stigla poruka koja glasi: "Tach Sven, evo novog broja od Juliana Brandta. On zna, samo nazovi. +49176 46185695".

Odmah su navijači počeli da pozivaju broj u želji da se uvjere da je to zaista jedna od zvijezda njihove ekipe. Broj je pozvan 'bezbroj' puta, a neki pozivaoci su čak tvrdili da se Brandt zaista javljao ispočetka, da bi potom ugasio mobitel.

Njemački list Bild je potom objavio kako je taj broj zapravo namjerno ubačen od strane kluba, a ideja iz odjela društvenih medija BVB-a bila je da se kanal progura i da se poveća broj pratilaca. Brandtova fotografija je čak postavljena kao profilna slika za broj.

Oglasi

Nije poznato da li je to zaista privatan broj Brandta ili je svjesno kupljena SIM kartica na ime Nijemca kako bi sve izgledalo realno, kako bi se povećao interes navijača za društvene medije njemačkog velikana, a istovremeno da se sačuva intima jednog od ključnih igrača drugoplasiranog tima Bundeslige.

27-godišnji Brandt je četiri godine jedan od ključnih igrača Borussije, a došao je iz Bayer Leverkusena. Ove sezone je u svim takmičenjima upisao sedma nastupa i postigao dva gola uz četiri asistencije.

Još uvijek je bez titule u Njemačkoj, ali bio je jako blizu prošle godine, no Borussia je u dramatičnoj završnici prvenstva ostala bez naslova.

Podsjetimo, Borussiji je trebala pobjeda kod kuće nad Mainzom da bude prvak, ali je bilo 2:2, dok je Bayern golom u samom finišu meča u Koelnu na kraju uspio doći do 11. uzastopne titule.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussiji za tri dana slijedi gostovanje kod Hoffenheima i pokušat će novom pobjedom nastaviti borbu za titulu, a pored Bavaraca i Milion era, ove sezone tome se nadaju i Bayer Leverkusen te Leipzig, koji igraju fantastičan nogomet.



Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi