Nova revolucija u izvođenju gol-auta, golman namjestio loptu, a onda se desilo neočekivano u Parizu!

Uhvatili su Parižane na spavanju, ali...

Nova revolucija u izvođenju gol-auta, golman namjestio loptu, a onda se desilo neočekivano u Parizu!

Endin Čaušević

Borussia Dortmund poražena je sinoć na Parku prinčeva od PSG-a sa 2:0 u meču prvog kola grupne faze Lige prvaka, no ovu utakmicu obilježio je detalj kada su gosti iz Njemačke pokazali da su uveli novu revoluciju što se tiče izvođenja gol-auta.

Okršaj PSG-a i Dortmunda bio je jedan od derbija sinoćnjeg programa Lige prvaka, no na kraju Parižani su bez većih problema uspjeli da dođu do pobjede.

Domaći su poveli sa 1:0 u 49. minuti kada je Kylian Mbappe pogodio s bijele tačke, dok je devet minuta kasnije konačnih 2:0 postavio Hakimi nakon što ga je odlično uposlio Vitinha.

Iako Dortmund nije previše briljirao u sinoćnjoj utakmici na kraju je ipak detalj iz akcije gostiju bio glavna tema nakon utakmice.

Sve se dešavalo na samom početku utakmice kada je Dortmund demonstrirao novu revoluciju što se tiče izvođenja gol-auta i uspjeli su da iznenade igrače PSG-a svojim potezom, ali to na kraju nije dalo rezultat koji su priželjkivali.

Oglasi

Naime, poznato je da je prethodnih godina "u modi" postalo da golmani ne ispucavaju više lopte iz gol-auta već da odigraju kratki pas ka svom defanzivcu kako bi počeli akciju i zadržali loptu, a ne ispucali je i čekali da li će ostati u njihovom posjedu ili ne.

Takav način izvođenja gol-auta gaji i Dortmund, ali su gosti sinoć pokušali uhvatiti na spavanju igrače PSG-a novom taktikom, no to im nije uspjelo.

Golman Dortmunda namjestio je loptu na peterac i izgledalo je da će ju dodati defanzivcu svog tima jer je takva bila i postavka na terenu, a to su očekivali i igrači PSG-a. No, na kraju se jedan od igrača Dortmunda neočekivano zaletio i ispucao ju je ka golu PSG-a.

To je domaćine iznenadilo i da je igrač Dortmunda bolje ispucao loptu bila bi to velika šansa za goste. Uspjeli su da uhvate na spavanju Parižane novom taktikom izvođenja gol-auta koju će sigurno mnoge ekipe "snimiti" i pokušati iskoristiti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U fudbalu je sve postalo taktičko nadmudrivanje, pa i izvođenje gol-auta, a igrači Dortmunda pokazali su da su spremni da pokrenu novu revoluciju.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi