Zvijezda Borussije Dortmund dugo je sakrivala "zabranjene kostobrane", sada se sam izdao

Fullkrugu su očito sretni

Zvijezda Borussije Dortmund dugo je sakrivala "zabranjene kostobrane", sada se sam izdao

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Nicklas Fullkrug ovog je ljeta potpisao za Borussiju Dortmund, nakon što je imao sjajnu sezonu prethodno u Werderu.

Fullkrug je u samoj završnici prijelaznog roka postao član Milionera iz Dortmunda. Veći dio svoje karijere proveo je u 2. Bundesligi, ali je odjednom "eksplodirao", oduševio nastupima u dresu Werdera, zaigrao za reprezentaciju Njemačke u Kataru, a zatim dobio priliku iz snova da zaigra u Dortmundu.

Njega je Werder prodao za 13 miliona eura. Fullkrug je bio najbolji strijelac Bundeslige u sezoni 2022/23, gdje je postigao 16 golova za Werder.

29-godišnjak je i dalje bez gola u novom klubu, odigrao je doduše samo četiri utakmie i ugalvnom je ulazio kao džoker.

Danas je bio starter protiv Wolfsburga u 1:0 pobjedi svoje ekipe, a kada je u 78. minuti zamijenjen, uočeno je na klupi dok skida štunce kako i dalje nosi kostobrane Werdera! Naravno, to se neće dopasti navijačima Borussije, koji nisu ni znali da im novi član tima nosa kostobrane drugog kluba iz lige.

Oglasi

"Nicklas je otišao iz Werdera, a Werder iz njega nikada", u šali pišu neki navijači na društvenim mrežama.

Nijemac ili je zaboravio za koga danas igra ili jednostavno ima svoje sretne kostobrane bez kojih ne želi da igra utakmice.

Sve u svemu, dok Borussiji ide dobro, navijači mu neće ništa zamjeriti. Možda bi jedino u slučaju da je nosio kostobrane Schalkea ili Bayerna, klubova koje navijači u Dortmundu smatraju neprijateljskim.

Borussia je trenutno peta na tabeli sa 11 bodova, te ima samo dva boda manje od vodećeg Bayena, a u narednom kolu će igrati protiv Hoffenheima u gostima.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj tim također igra i Ligu prvaka. U prvom kolu je u Parizu poražen s 2:0 od PSG-a, a u grupi su još Milan i Newcastle.

Ostaje da se vidi hoće li Fullkrug i u tim mečevima nositi kostobrane Werdera ili će ipak shvatiti da je trenutno član Borussije.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi