Nagelsmann odgovorio na navode da preuzima Bayern: Ne znam šta žele u budućnosti, ne želim rat
Foto - EPA

Mladi stručnjak kratko i jasno poručio

Nagelsmann odgovorio na navode da preuzima Bayern: Ne znam šta žele u budućnosti, ne želim rat

M. Šljivak

Trener Bayerna Hansi Flick saopštio je jučer kako je od rukovodstva bavarskog velikana zatražio raskid saradnje na kraju sezone.

Flick nije saopštio razloge zbog kojih se odlučio na ovaj potez i samo je poručio da ih je saopštio čelnicima kluba, a igračima je želio lično saopštiti da želi otići na kraju sezone.

"Želim da raskinem saradnju na kraju sezone. To je činjenica i bilo mi je veoma važno da to ekipa čuje od mene", rekao je Hansi Flick i dodao je:

"Ova odluka nije bila laka. Navijač sam ovog kluba i bit ću vječno zahvalan zbog šanse koju su mi pružili", saopštio je Flick.

Njemački mediji su odmah počeli špekulacije o njegovom nasljedniku na klupi Bayerna, a glavni kandidat je 33-godišnji trener RB Leipziga Julian Nagelsmann.

Oglasi

Sjajni mladi stručnjak je navijač bavarskog kluba, rukovodstvo Bayerna gaji velike simpatije prema njemu, no on ističe da nikakvih pregovora do sada nije bilo.

"Nema ništa novo u ovom slučaju. Nikakvih razgovora nije bilo, kao ni zvaničnih ponuda. Ne znam šta Bayern želi u budućnosti, a ja ne želim da ulazim u rat sa svojim trenutnim poslodavcem", kratko je rekao Nagelsmann.

Njemački mediji su ranije objavili kako je RB Leipzig spreman da Nagelsmanna oslobodi ugovora koji traje do 2023. godine, ali samo u slučaju da im zainteresovana strana isplati između 15 i 20 miliona eura.

Sa druge strane Bayern se zvaničnim saopštenjem ogradio od jednostranog istupa Hansija Flicka u medijima i najavio je razgovore sa svojim trenerom u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Flick je Bavarce vodio u 81 utakmici. Čak 67 puta je njegov tim slavio, osam puta je igrao neriješeno i izgubio je samo šest puta.

Ovaj 56-godišnji stručnjak je trener sa najvećim procentom pobjeda na klupi Bayerna u historiji bavarskog kluba (gotovo 83 procenta pobjeda).

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
I ovaj Flick se.re , zinila mu guzica da bude selektor zato i pravi ove istupe u medijima.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije