Sve se perfektno uklapa: Bayern u aprilu dobija novog trenera, vraća se poznato i odbačeno lice
Bayern će se odlučiti na provjereno ime za mjesto trenera (Foto: EPA)

Klub sve bliži odluci

Sve se perfektno uklapa: Bayern u aprilu dobija novog trenera, vraća se poznato i odbačeno lice

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern u aprilu će dobiti novog trenera. To će, po svemu sudeći, biti Julian Nagelsmann.

Rukovodstvo minhenskog Bayerna nije uspjelo dogovoriti dolazak Xabija Alonsa narednog ljeta. Španski stručnjak odlučio je ostati u Bayer Leverkusenu, pa je odbio ponudu iz Minhena.

Bavarci se zbog toga moraju okrenuti drugim opcijama. Za sada se izdvajaju dva imena i jedan od njih će sasvim sigurno sjesti na klupu bavarskog velikana. To su Roberto De Zerbi i Julian Nagelsmann.

Favorit je 'preko noći' postao nekadašnji trener bavarskog kluba Julian Nagelsmann. Njemački mediji tvrde da je ideja o njegovom povratku na klupu sve ozbiljnija i 36-godišnjak bi nakon godinu i po dana ponovo mogao preuzeti vođenje najvećeg njemačkog kluba.

Ambicije se s obje strane poklapaju. Bayern želi predstaviti novog trenera tokom aprila, Nagelsmann želi riješiti budućnost prije Evropskog prvenstva, gdje će voditi selekciju Njemačke i za sada se sve perfektno uklapa.

"Max Eberl je već obavio nekoliko razgovora s predstavnicima Juliana Nagelsmanna o potencijalnom povratku u klubu. Trener je spreman za povratak", navodi Bild i dodaje se:

Oglasi

"Rukovodstvo tima ranije nije bilo za ovakvu ideju. Ipak, odbijenica od Xabija Alonsa potpuno je promijenila stvari", navodi se.

U narednim danima čelni ljudi Bayerna obavit će pregovore i s ostalim kandidatima. Njih nema puno, a pretpostavlja se da će najozbiljniji izlet biti u Englesku, gdje će se razgovarati s Robertom De Zerbijem.

Ipak, trenutno je Nagelsmann čovjek koji je najbliži klupi. Njegov povratak niko nije očekivao nakon samo godinu i po od otkaza i dovođenja Thomasa Tuchela.

Kahn i Salihamidžić su otjerali Nagelsmanna iz Bayerna

Julian Nagelsmann je preuzeo Bayern u ljeto 2021. godine. Uzeo je prvenstvo i dva trofeja Super kupa, no u proljeće prošle godine došlo je do iznenađujućeg otkaza.

Oglasi

Nakon nekoliko loših rezultata Nagelsmann je došao u nemilost tadašnjih čelnika kluba Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića. Zamjerili su mu opuštene metode rade i odlučili su mu uručiti otkaz neposredno pred kraj sezone.

Umjesto njega doveden je Thomas Tuchel. Nije se to ispostavio kao pravi potez. Bayern će teško do trofeja ove sezone, a s iskusnim stručnjakom je dogovoren raskid saradnje.

Nagelsmann je Bayern vodio 84 puta. Mladi stručnjak ima učinak od 60 pobjeda, 14 neriješenih utakmica i 10 poraza. Usprkos ovakvom procentu pobjeda Kahn i Salihamidžić su mu dali otkaz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sada bi ipak 36-godišnji trener mogao nastaviti tamo gdje je stao. Ukazala mu se nova šansa i vidjet ćemo hoće li Nagelsmann zaista ponovo sjesti na klupu najvećeg njemačkog kluba.

Podsjetimo, on je ranije uspješno radio kao trener Hoffenheima i RB Leipziga i bio je najmlađi trener koji je sjeo na klupu jednog bundesligaša i imao je samo 28 godina.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Guli glupane javi se , Jel trener Alonso hahaha hahaha ****m li ti mamu glupu
2 1
guliy
Alo Zivinice City , stvarno brate imas kompleks ....koga briga sto Alonso ne dolazi , steta jer ce sljedece sezone propast ko i Wolfsburg one jedne godine i svi ce ga zaboravit. Ali ne vezano za to , brate potrazi pomoc .... vjerujem da u Zivinicama ima neko da ti pomogne sirotanu ....ljubi brat
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti