Nagelsmann prekinuo šutnju i konačno objasnio zbog čega je ostao bez posla u Bayernu

Prisjetio se tog kobnog perioda u karijeri

Nagelsmann prekinuo šutnju i konačno objasnio zbog čega je ostao bez posla u Bayernu

E. Škorić

Julian Nagelsmann dobio je otkaz u minhenskom Bayernu krajem marta prošle godine, a na njegovo mjesto došao je Thomas Tuchel.

Aktuelni njemački selektor često je bio kritikovan dok je radio kao trener Bayerna. Sada je u intervjuu za "Der Spiegel" odlučio objasniti zašto je njegov rad u Minhenu završio na ovaj način.

"Nije mi ovaj posao dugo trajao. Jednostavno smo prokockali devet bodova prednosti u odnosu na tadašnju Borussiju Dortmund. Odlučili su da me smijene i to se dogodilo jer je Tuchel odmah bio dostupan", rekao je Nagelsmann. A šta mu nije polazilo za rukom tokom rada u Bayernu?

"Bayern me potpisao s namjerom promjena. Postoje klubovi koji vam daju vremena za rad. Jurgen Klopp radio je u Liverpoolu pet godina prije nego što je postao prvak. Pep Guardiola osvojio je Ligu prvaka s Manchester Cityjem nakon sedam godina. U Bayernu treneri nemaju toliko vremena. Nakon što sam proveo u Bayernu, znam da se kao trener ne možete previše isticati. Imam drugačije karakterne crte od Juppa Heynckesa", dodaje Nagelsmann.

Trener je odgovorio i na kritike koje je dobio u Bayernu da previše vremena posvećuje svojim hobijima izvan fudbala.

Oglasi

"Optuživali su me da nisam bio dostupan nakon poraza od Bayer Leverkusena kada je krenula reprezentativna stanka. Tada sam normalno bio u uredu od ponedjeljka do srijede. I usput, bio sam jedini tamo. Zatim sam otišao na kratki odmor u srijedu za ručak i vratio se u petak ujutro. To je dogovoreno s klubom", zaključio je Nijemac.

Trenutno je Nagelsmann selektor njemačke reprezentacije s kojom se priprema za Euro 2024. Do sada je vodio reprezentaciju u četiri utakmice, pobijedio je 3:1 protiv SAD-a, remizirao 2:2 s Meksikom i izgubio 2:3 od Turske i 0:2 od Austrije. Nijemcima će rivali u grupi Eura 2024. biti Švicarska, Škotska i Mađarska.

Bayern je inače objavio da se rastaje sa Thomasom Tuchelom na ljeto, pa Bavarci sada tragaju za novim trenerom. Postoji niz kandidata, a najveći favorit je Xabi Alonso, čudotovorac trenutnog bundesligaškog lidera Bayera, koji ima 8 bodova više od Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored Alonsa, kandidati su još Hansi Flick i Zinedine Zidane, dok je Jurgen Klopp odbio mogućnost preuzimanja Bayerna jer želi najprije godinu dana da se odmori od fudbala.

Pronaći pravog čovjeka neće biti lako, mada ima dostupnih od ljeta nekoliko sjajnih trenera. Mada, osim toga, Bayern mora da napravi značajne promjene u igračkom kadru jer je jasno da trenutni sastav nije dorastao velikim stvarima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi