Nakon Xabi Alonsa i Zidane rekao 'ne' Bayernu - Na listi ostala još samo dva kandidata

Jedan od njih će preuzeti Bayern

Nakon Xabi Alonsa i Zidane rekao 'ne' Bayernu - Na listi ostala još samo dva kandidata

Esmer Oštraković

Iako je bio primarna "meta" Bayerna i Liverpoola za posao novog trenera, Xabi Alonso je danas i zvanično objavio da ostaje trener Bayer Leverkusena i naredne sezone.

Dugo se špekulisalo o nastavku njegove karijere, a najviše je dovođen u vezu sa preuzimanjem Bayerna iz Minhena. Ipak, danas je Alonso saopštio da ostaje u trenutnom klubu.

"Imao sam jako dobre razgovore s klubom i saopštio sam im da želim ostati u klubu", rekao je Xabi Alonso i nastavlja:

"Nakon brojnih priča o mojoj budućnosti odlučio sam iskoristiti ovu pauzu, sagledati sve i donijeti odluku. Ovo je najbolje mjesto za mene", rekao je Xabi Alonso.

To znači da se Bayern odmah morao okrenuti drugim opcijama, a kako navode njemački mediji prvi izbor bio je legendarni Francuz Zinedine Zidane. Ipak, i on je rekao 'ne'.

Oglasi

"Francuska legenda neće postati novi trener Bayerna. Zidane je rekao ne. De Zerbi i Nagelsmann su ostala jedina dva kandidata", tvrdi dobro informisani novinar iz Njemačke Florian Plettenberg.

Tako su iznenada glavni kandidati za klupu Bayerna postali De Zerbi koji trenutno vodi Brighton, te Nagelsmann koji je već bio trener ovog kluba, a trenutno je selektor Njemačke.

Povratak aktuelnog selektora reprezentacije Njemačke definitivno bi bio presedan. Ne dešava se tako često da se neko tako ekspresno vrati na klupu.

Ono što će sigurno biti otežavajuća okolnost za Bayern jeste što i Liverpool na svojoj klupi želi vidjeti upravo De Zerbija. Naravno i Liverpool ima rezervnu opciju, a to je Ruben Amorim koji trenutno radi u Sportingu.

Oglasi

Nagelsmann nema ništa protiv povratka u Bayern

Njemački selektor smijenjen je iznenađujuće zbog sukoba s Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem.

On je nedavno komentarisao mogućnost povratka u Minhen: "U fudbalu je sve moguće. Nikad ne reci nikad", riječi su Juliana Nagelsmanna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern će sigurno u narendim danima konkretizovati razgovore s 44-godišnjakom koji trenutno sjedi na klupi engleskog Brightona i vidjet ćemo hoće li na kraju on biti taj 'odabrani'.

Treba napomenuti da sloboda Roberta De Zerbija košta oko 10 miliona eura.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Nema oporavka narednih 5 godina ,a lige prvaka 15 godina
3 0
Baron22
U totalnom raspadu !!! Hoće trenera kojeg su otjerali ili zebrija prevaru od trenera jer nema više nikog hahahahahaha sramoti se sramoto od kluba
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi