Sportski direktor slavnog kluba mu došao na noge - Julian Nagelsmann rekao "ne"

Odbio ponudu za posao

Sportski direktor slavnog kluba mu došao na noge - Julian Nagelsmann rekao "ne"

E. Ganibegović

Julian Nagelsmann iznenada je krajem marta dobio otkaz na klupi Bayerna. Ponuđen mu je novi posao u još jednom slavnom timu, no njemački stručnjak ga je odbio.

Kraj prošloga mjeseca, tačnije 23. marta, Bayern je iznenada objavio odluku da se razilazi s dotadašnjim trenerom, Julianom Nagelsmannom.

U tom momentu Bayern je bio u četvrtfinalu Lige prvaka, u igri za 11. u nizu titulu prvaka Njemačke i za osvajanje DFB-Pokala, pa je otkaz Nagelsmannu bio itekako neočekivan.

Na njegovo mjesto stigao je Thomas Tuchel i u debiju je s 4:2 njegov Bayern bio bolji od Borussije Dortmund, no nakon toga krenulo je sve po zlu - ispadanje iz DFB-Pokala i Lige prvaka, a upitno je i osvajanje Bundeslige.

Što se Juliana Nagelsmanna tiče, očigledno je da za njega zime neće biti. Prva ponuda je već stigla, no njemački trener ju je odbio.

Laurence Stewart, sportski direktor Chelseaja koji je radio sa Nagelsmannom i u RB Leipzigu, otišao je u Njemačku da razgovara sa bivšim trenerom Bavaraca i pokuša dogovoriti uslove, ali ih dogovorio nije, te od saradnje neće biti ništa.

Oglasi

Unatoč velikom interesovanju, njemački stručnjak je nakon nekoliko rundi razgovora odlučio kategorički odbiti prijedlog Engleza, javlja novinar Fabrizio Romano.

U ovom trenutku nije poznat pravi razlog za ovu odluku Nagelsmanna, no jasno je da za njega zime neće biti, te da ćemo ga vrlo vjerovatno već od naredne sezone gledati na novom poslu.

Što se Chelseaja tiče, londonski tim je nakon smjene Grahama Pottera na klupu privremeno doveo Franka Lamparda, koji bi vrlo brzo trebao znati nasljednika koji će tim preuzeti na početku iduće sezone. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon što su čelnici dvostrukog prvaka Evrope razgovarali sa nekoliko trenera, sada su spisak sveli na samo nekoliko imena.

Luis Enrique je također otpao, a sada su na listi Vincent Kompany, te Mauricio Pochettino. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Laptop trener
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi