Nagelsmannova Lena ne skida zelenu jaknu, ali Nijemcima zapalo za oko ono što se nalazilo ispod

Bodrila svog dragog u Frankfurtu

Nagelsmannova Lena ne skida zelenu jaknu, ali Nijemcima zapalo za oko ono što se nalazilo ispod

E. Škorić

Njemačka je odigrala dva prijateljska meča proteklih dana i ostvarila dva sjajna rezultata, odnosno dvije pobjede protiv reprezentacija iz samog vrha svjetskog fudbala.

Nijemci se spremaju za Euro kojem će biti domaćini ovog ljeta. U martu su odigrali dvije provjere i bili su zaista sjajni. Prvo su s 2:0 savladali Francusku u Lyonu golovima Floriana Wirtza (1. minuta) i Kaija Havertza (49'), da bi potom preokrenuli protiv Nizozemske u Frankfurtu pred oko 48.000 gledatelja te slavili s 2:1.

Nizozemci su poveli već u četvrtoj minuti preko Joeyja Veermana, ali je majstorskim golom Maxim Mittelstadt u 11. minuti vratio stvari na početak, da bi Nijemciam trijumf donio Nick Fullkrug u 85. minuti na novu asistenciju sjajnog Tonija Kroosa, koji se nedavno vratio u nacionalni tim kako bi mu pomogao da dođe do titule na Euru.

Selektor Julian Nagelsmann može da bude zadovoljan onim što je vidio od svojih igrača. Ovog 36-godišnjeg stručnjaka sa tribina stadiona u Frankfurtu bodrila je i njegova djevojka Lena Wurzenberger, naravno osim Jualianu bila je podrška i igračima.

Lena nije skidala osmijeh sa lica, a o njenom outfitu se raspravljalo u Njemačkoj. Nosila je uobičajeno zelenu jaknu u kojoj se često pojavljuje, no ispod je imala ružičasti dres njemačke reprezentacije koji je izazvao dosta pažnje, a u kojem su Nijemci igrali protiv Nizozemske. Osim toga, ljepotica je na obrazima imala naslikane njemačke zastave.

Oglasi

Nagelsmannova djevojka Lena na meču Njemačke i Nizozemske u Frankfurtu

Bivša novinarka s Nagelsmannom je u vezi od ljeta 2022. U to vrijeme on je još bio trener Bayerna, a ona je bila sportska reporterka “Bilda”. Nakon što je veza objavljena, zaposlila se kao policijska reporterka.

U maju je zapravo trebala prijeći u odjel korporativnih komunikacija BMW-a, kako je kompanija objavila, a njen bivši poslodavac Bild ju je nazvao "ženom koja krade poglede na tribinama",

Prije veze s Wurzenberger, Nagelsmann je dugo bio sa svojom ljubavi iz djetinjstva Verenom. Vezu su prekinuli u ljeto 2022. nakon 15 godina zajedničkog braka. Iz te veze rođeno je dvoje djece.

Lena i Julian na jednoj od utakmica Bayerna

Namjlađi trener u historiji Bundeslige radio je čuda, eru u Bayernu ipak želi da zaboravi

Nagelsmann je karijeru trenera počeo veoma rano vodeći Hoffenheim. Još 2010. godine se pridružio omladinskoj školi Hoffenheima, trenirao potom nekoliko mlađih selekcija, a u sezoni 2012/13 bio je pomoćni trener Hoffenheima. Nazvali su ga "Mini-Mourinho" dok je radio kao trener juniora Hoffenheima.

Nagelsmann je imenovan glavnim trenerom TSG Hoffenheima 27. oktobra 2015. Trebao je započeti svoj mandat na početku sezone 2016/17 i dobio je trogodišnji ugovor. U vrijeme imenovanja Nagelsmann je imao 28 godina i bio je najmlađi trener u historiji Bundeslige.

Oglasi

On je trebao biti nasljednik Huuba Stevensa, koji je zamijenio Markusa Gisdola prethodne godine. Dana 10. februara 2016. Stevens je podnio ostavku na mjesto glavnog trenera zbog zdravstvenih problema, a Nagelsmannov mandat na mjestu glavnog trenera dan kasnije predložio je upravni odbor Hoffenheima.

Kada je u februaru 2016. preuzeo Hoffenheim, on je bio tek 17. sa sedam bodova od sigurne zone i prijetilo je klubu ispadanje. Ipak, Nagelsmann ih je spasio, a u sezoni 2016/17 izborena je Liga prvaka prvi put u historiji. Od sezone 2019/20 vodio je Leipzig, s kojim je igrao polufinale Lige prvaka, ali PSG je bio prekrupan zalogaj.

Nakon sjajnog posla u Hoffenheimu i Leipzigu, doveo ga je Bayern. Osvojio je Bundesligu i Superkup Njemačke u prvoj, a u drugoj sezoni novi Superkup, ali i otkaz sredinom sezone, koja će završiti osvajanjem titule, ali pod vodstvom Thomasa Tuchela. Nagelsmann je završio svoj mandat u Bayernu s stopom pobjeda od 71,4%, a samo su Pep Guardiola , Hansi Flick i Carlo Ancelotti u prosjeku skupili više bodova u Bundesligi od njega.

Od septembra prošle godine vodi Njemačku, kada je naslijedio Hansija Flicka i ima ugovor do kraja Eura, pa će njegova budućnost ovisiti o rezultatima na turniru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi