Nagelsmann je mnoge ostavio u čudu: Sa spiska reprezentacije Njemačke precrtao brojne zvijezde
Njemački selektor napravio ogromne rezove (Foto: EPA)

Njemački selektor napravio ozbiljne promjene

Nagelsmann je mnoge ostavio u čudu: Sa spiska reprezentacije Njemačke precrtao brojne zvijezde

M. Šljivak

Selektor reprezentacije Njemačke Julian Nagelsmann u narednim danima saopštava popis igrača za prijateljske utakmice s Francuskom i Nizozemskom, a njemački mediji su već došli do brojnih informacija koje jasno pokazuju da je mladi stručnjak odlučio napraviti brojne rezove.

Julian Nagelsmann je u septembru prošle godine prihvatio poziv Fudbalskog saveza Njemačke (DFB) i sa samo 36 godina je postao selektor nacionalnog tima, gdje je zamijenio Hansija Flicka.

Nije dobro počelo po Nagelsmanna. U četiri meča ostvarena je samo jedna pobjeda, no on je probao razne taktičke varijante kako bi njegova selekcija što spremnije dočekala Evropsko prvenstvo kojem su domaćini.

Sada je odlučio napraviti brojne rezove u nacionalnom timu. Odrekao se usluga nekoliko provjerenih imena, Elf će dobiti nekoliko novih igrača, koji igraju fenomenalne sezone.

S popisa je otpao veznjak Bayerna Leon Goretzka, a pored njega u sastavu neće biti Robin Gosens i Kevin Trapp. Ipak, najgore je prošla ekipa Borussije iz Dortmunda koja je izgubila četiri reprezentativca.

Oglasi

Mats Hummels, Niklas Sule, Nico Schlotterbeck i Julian Brandt neće biti na popisu igrača za martovske akcije, no to ne znači da se neće naći na spisku igrača za Evropsko prvenstvo.

Ono što se zna je da će protiv Francuske i Nizozemske nastupiti četiri debitanta. Trojica su iz Stuttgarta i jedan iz Bayerna.

Mlada zvijezda Bayerna Aleksandar Pavlović (19) odabrao je Njemačku ispred Srbije i dobit će šansu da se dokaže, a pored njega tu je trio Stuttgarta Deniz Undav, Maximilian Maittelstadt i Waldemar Anton.

Spisak Njemačke očigledno će privući veliku pažnju javnosti. Nagelsmann je spreman napraviti krupne poteze i riješiti se usluga pojedinih zvijezda i očigledno ima punu podršku DFB-a.

Oglasi

Nagelsmann odlazi nakon Eura

Julian Nagelsmann će napustiti klupu selekcije Njemačke nakon Evropskog prvenstva.

Mladi stručnjak posao je prihvatio samo jer rukovodstvo Saveza nije imalo kvalitetno rješenje nakon otkaza Hansiju Flicku i ugovorom je vezan do ljeta.

Nagelsmann želi da se vrati trenerskom poslu. Odluku o novom klubu donijet će prije turnira, kako bi se potom mogao potpuno fokusirati na Euro.

"Nagelsmann želi riješiti svoj status prije samog turnira. Tokom Eura želi samo biti posvećen utakmicama reprezentacije i ne želi da njegova budućnost bude tema razgovora", navodi Sky Sport.

Dosta je timova koji se interesuju za ovog 36-godišnjaka. Među njima su Borussia Dortmund, Newcastle i Liverpool i definitivno je pred njim teška odluka.

Podsjetimo, njemački stručnjak je karijeru započeo u Hoffenheimu. Bio je uvjerljivo najmlađi trener u Bundesligi, da bi potom vodio RB Leipzig i Bayern.

U timu iz Minhena zadržao se samo godinu i po. Dobio je otkaz u finišu prošle sezone, a zamijenio ga je Thomas Tuchel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti