Šokirani Nagelsmann se hvata za glavu: Jedan od ključnih igrača mu unio pometnju oko reprezentacije!

I to pred debi

Šokirani Nagelsmann se hvata za glavu: Jedan od ključnih igrača mu unio pometnju oko reprezentacije!

E. Ganibegović

Situacija u i oko reprezentacije Njemačke dugo nije bila lošija. Promijenili su selektora, Juliana Nagelsmanna očekuje debi, a jedan od najvažnijih igrača mu je sada unio pometnju i pokvario atmosferu oko reprezentacije.

Fudbalska reprezentacija Njemačke je prošlog mjeseca nakon niza loših rezultata koji su kulminirali porazom od Japana (1:4) promijenila selektora. Na poziciju šefa stručnog štaba stigao je Julian Nagelsmann.

Bivši trener minhenskog Bayerna ovog mjeseca će debitovati na klupi Elfa. Kako Njemačka ne igra kvalifikacije za EURO kojem će naredne godine biti domaćin, odigrat će nove dvije prijateljske utakmice.

FS Njemačke dogovorio je dva meča "preko bare". Protivnik će 14. oktobra biti SAD, a četiri dana kasnije Njemačka igra protiv Meksika.

Poznato je i jasno da klubovi ne vole da puštaju igrače u reprezentaciju naročito u punom jeku sezone. To nije ništa novo, ali sada se na sve požalio i jedan od najvažnijih reprezentativaca Njemačke.

Ionako lošu atmosferu oko reprezentacije dodatno je podgrijao i pokvario Leon Goretzka. Njemu se baš i ne ide preko Atlantskog okeana kako bi igrao dvije prijateljske utakmice.

Oglasi

"Mislim da nije preporučljivo tako putovati. Lično, mislim da nije u redu da se druga utakmica odigra u 2 sata ujutro po njemačkom vremenu. Zaista to ne mogu razumjeti.

Kao igrači, mi smo u situacijama kada samo radimo ono što nam se kaže. Naravno da možemo biti kritični, ali na kraju dana smo tu da igramo i prihvatimo najbolje što možemo. Uradit ćemo to, nemamo kuda više da idemo", rekao je Leon Goretzka, a prenosi Bild.

Sada je Njemačkoj mir u i oko reprezentacije potrebniji nego ikad. Mnogi se, jasno, slažu s Goretzkom, no ovakve izjave u ovom momentu nisu potrebne Njemačkoj.

Elf je u konstantnom padu nakon osvajanja titule prvaka svijeta u Brazilu 2014. godine. Bez obzira na to ambicija je u svojoj državi 2024. godine postati prvak Evrope i vidjet ćemo da li će Julian Nagelsmann uspjeti napraviti preokret u redovima "Die Mannschafta". 

Top Komentari

Moze Nagelsmann lagano i bez njega. On misli da je igrac! Ti si jado "Duplo golo"=00!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi