Julian Nagelsmann novi selektor Njemačke!

Prihvatio je posao

Julian Nagelsmann novi selektor Njemačke! · Zvanično

E. Oštraković

Julian Nagelsmann vodit će reprezentaciju Njemačke na predstojećem Evropskom prvenstvu koje se naredne godine održava upravo u Njemačkoj.

Trener koji ima 36 godina danas je potpisao ugovor sa DFB-om u Frankfurtu. Zanimljivo je da je potpisao ugovor do 31. jula 2024. godine.

Ranije su dogovoreni lični uslovi sa Nagelsmannom, koji je tako postao dvanaesti selektor u historiji Njemačke.

Nagelsmann će reprezentaciju Njemačke preuzeti od Hansija Flicka koji je razriješen dužnosti prije dvanaest dana.

Sandro Wagner će nastaviti da radi u stručnom štabu i biti će asistent Nagelsmannu, a drugi asistent biti će Benjamin Gluck.

Oglasi

"Imamo Evropsko prvenstvo u našoj zemlji. To je nešto posebno, nešto što se desi svakih nekoliko desetina godina. Imam veliku želju za ovim izazovom. Bit ćemo jaka ekipa naredne godine", rekao je Nagelsmann.

Osim Nagelsmana izjavu je za njemačke medije dao i predsjednik saveza ove zemlje, Bernd Neuendorf.

"Evropsko prvenstvo koje igramo kod svoje kuće je veoma važno za našu zemlju. Ubijedili smo Nagelsmanna da bude novi selektor.

On je fenomenalan trener i ima veliki motiv da uradi sjajan posao. Fokusiramo se na turnir koji se održava narednog ljeta i podržavamo Nagelsmanna", rekao je Neuendorf.

Top Komentari

PoliziaMerda1981
Kara li još onu ravu iz bilda
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi