Prvi spisak Nagelsmanna - otpisao četvoricu, vratio dva veterana i napravio tri iznenađujuća poziva

Novi selektor Njemačke

Prvi spisak Nagelsmanna - otpisao četvoricu, vratio dva veterana i napravio tri iznenađujuća poziva

E. Škorić

Novi selektor Njemačke Julian Nagelsmann (36) objavio je prvi spisak igrača, a na njemu su tri nova imena.

U reprezentaciju se vratio iskusni 34-godišnji stoper Borussije Dortmund Mats Hummels. Svjetski prvak iz 2014. godine je posljednji put za Njemačku igrao još u ljeto 2021. godine na Evropskom prvenstvu.

U timu je ponovo i iskusni Bayernov ofanzivac Thomas Muller (34), ali i novajlije Robert Andrich (29) iz Bayer Leverkusena, Chris Fuhrich (25) iz Stuttgarta i Kevin Behrens (32) iz Union Berlina.

Prve utakmice Nagelsmann će imati ovog mjeseca, 14. oktobra u Hartfordu protiv SAD-a i tri dana kasnije u Philadelphiji protiv Meksika.

Bit će to prilika da uvidi s kakvim timom raspolaže i da pokuša da prekine jako lošu seriju rezultata pod vodstvom bivšeg selektra Hansija Flicka.

Oglasi

Nakon što je postao selektor Njemačke, Nagelsmann je dvije sedmice posmatrao njemačke igrače, analizirao i sada objavio konačan spisak.

Njemačka kao domaćin Eura ne igra kvalifikacije, ali su tu prijateljske utakmice koje svakako mogu da posluže Nagelsmannu da što bolje uigra tim za veliki turnir.

Bilo je i nekih značajnih isključenja jer su trio Borussije Dortmund Emre Can, Nico Schlotterbeck i Karim Adeyemi propustili utakmice ove međunarodne pauze. Timo Werner još jednom je otpao jer se napadač ove sezone mučio da pronađe formu s Leipzigom.

Oglasi

Spisak:

Golmani: Marc-André ter Stegen, Kevin Trapp, Oliver Baumann, Bernd Leno

Odbrambeni igrači: Robin Gosens, Mats Hummels, David Raum, Antonio Rüdiger, Niklas Süle, Jonathan Tah, Malick Thiaw

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni igrači: Robert Andrich, Julian Brandt, Chris Führich, Leon Goretzka, Pascal Groß, İlkay Gündoğan, Jonas Hofmann, Joshua Kimmich, Jamal Musiala, Leroy Sané, Florian Wirtz

Napadači: Kevin Behrens, Niclas Füllkrug, Kai Havertz, Thomas Müller

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi