Julian Nagelsmann - trener koji je odbio Real Madrid i pokazao kakav je čovjek!

Svaka čast za razmišljanje

Julian Nagelsmann - trener koji je odbio Real Madrid i pokazao kakav je čovjek!

Mladi njemački stručnjak Julian Nagelsmann odlučio je ovog ljeta da odbije Real Madrid. 

Vjerovatno ne možete biti uspješniji u trenerskom poslu ako imate 31 godinu i pozove vas Real Madrid da naslijedite Zinedina Zidana, ali ni luđi ako tu istu ponudu odbijete.

Upravo je to uradio njemački stručnjak, ali kada čujete za razlog vjerovatno ćete se oduševiti jer je Nagelsmann pokazao da nisu svi isti i da ne lete samo za novcem.

"Real Madrid me je zvao", započeo je Nagelsmann razgovor za 11Freunde pa nastavio: "Ko bi im spustio slušalicu? Fudbalski klub univerzuma ne postoji, tako da je Real Madrid najveći klub na svijetu".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ali, ja imam 31 godinu, imat ću još jednu šansu, ne želim trenutno mijenjati državu. Ako se moja trenerska karijera nastavi ovim tempom, imat ću novu priliku da odem u klub te kategorije. Također, razlog je i porodica. Nije se sve baš poklapalo kako treba da bi se sada išlo u inostranstvo. Veliki problem našeg društva je tendencija ka maksimizaciji. Sve je u tome da imate više od vašeg susjeda. Da imate bolje auto, veći bankovni račun, veću kuću...Ne želim da u tome učestvujem".

Ovakve izjave ljudi koji zarađuju milione nas uvijek oduševe jer pokazuju koliko su čvrsto na zemlji i da su zadovoljni onim što imaju te da se ne vode onom politikom 'Koliko god imam, malo mi je'.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi