Julian Weigl potpisao za Benficu, otkupna klauzula 100 miliona eura
Foto: Benfica

Veznjak karijeru nastavlja u Portugalu

Julian Weigl potpisao za Benficu, otkupna klauzula 100 miliona eura · Zvanično

Još ranije je Borussia Dortmund saopštila da Julian Weigl napušta Westfalen i da će karijeru nastaviti u Benfici.

Danas je Benfica i potvrdila transfer. Tačnije, portugalski klub je saopštio da je Weigl potpisao ugovor do 2024. godine.

Benfica je za potpis ovog 24-godišnjeg defanzivnog veznjaka izdvojila 20 miliona eura, a u njegov ugovor je uključena otkupna klauzula u iznosu od 100 miliona eura.

Inače, već neko vrijeme se špekulisalo da je Weigl na izlaznim vratima Borussije i da će ga njemački klub prodati ove zime kako bi barem nešto zaradio (njegov ugovor sa Milionerima je isticao 2021. godine), a to se sada i desilo.

Weigl je ove sezone odigrao 13 utakmica za Borussiju u Bundesligi, četiri meča u Ligi prvaka, dva u Kupu Njemačke i jedan u Superkupu. Uspio je postići jedan gol.

Špekulisalo se da je Weigl želja Herthe, ali je Benfica očigledno bila konkretnija...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi