Junak Lazija: Borili smo se svim srcem
Foto: EPA

Strijelac pobjedničkog gola

Junak Lazija: Borili smo se svim srcem

Midhat Šljivak
Teme:

Alessandro Murgia junak je Lazija.

Mladi 21-godišnji veznjak postigao je večeras pobjednički gol u četvrtoj minuti nadoknade u utakmici italijanskog Superkupa protiv Juventusa (3:2).

Lazio je na pet minuta prije kraja imao prednost od 2:0, ali je golovima Paula Dybale rimski tim došao do 2:2.

Ipak, u posljednjem napadu Murgia je pogodio za veliko slavlje, a mladi fudbaler je nakon meča istakao veliko zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zaslužili smo ovaj trofej. Imamo fantastičan tim, ffantastične navijače koji su ovo sve zaslužili. Ovo je bio jako težak meč, Juve se nije predavao do kraja, ali smo igrali do zadnje kapi znoga. Od prvog trena kada smo kročili na teren, znali smo da ćemo ostaviti srce. Mi smo pravi tim i skupa se borimo", rekao je Murgia.

Trofej je za Lazio podigao kapiten Senad Lulić.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti