Dizdarević: Ove godine smo bolji, mislim da možemo do titule

Mladi golman FK Sarajevo pred početak nove sezone juniorske Premijer lige BiH

Dizdarević: Ove godine smo bolji, mislim da možemo do titule

Juniori FK Sarajevo su u prošloj sezoni osvojili treće mjesto u Premijer omladinskoj ligi - šampionat su završili iza prvaka Zrinjskog i gradskog rivala Željezničara.

Rezultat je to koji nikako nije loš, ali teško da zadovoljava apetite na Koševu.

"Očekivanja su uvijek ista, puno je uloženo u akademiju FK Sarjevo i mi trebamo da opravdamo ono što je uloženo. Prvenstveni cilj će biti stvoriti fudbalere koji će ravnopravno konkurisati za prvi tim", istakao je nešto ranije u razgovoru za SportSport.ba trener juniorske selekcije bordo tima Dženan Uščuplić.

Jedna od Uščuplićevih glavnih uzdanica u novoj sezoni Premijer omladinske lige svakako će biti i mladi golman Belmin Dizdarević, koji je već osjetio kako je biti dijelom i prvog tima iako tek treba napuniti 18 godina.

Zanimalo nas je šta Dizdarević očekuje od nove sezone Premijer omladinske lige za juniore.

"Mislim da bi ove godine trebali osvojiti titulu jer prošle nismo, a mislim da sada imamo bolju ekipu... Dakle, očekujem titulu", istakao je mladi čuvar mreže FK Sarajevo za SportSport.ba, pa nastavio:

"Ove godine smo bolji kao ekipe, prošle smo, da tako kažem, išli na individualni kvalitet."

Ko su najveći konkurenti u novoj sezoni?

"Stalno su tu Željezničar i Zrinjski, to su vjerovatno najveći konkurenti, a naravno da je gradski derbi nešto što svaki igrač sanja i da je to utakmica koja se najviše iščekuje".

Saradnja se trenerom Dženanom Uščuplićem?

"Uščuplić je izvrstan trener, svi igrači sa njim imaju odličnu saradnju. On je taj koji nas na neki način uvodi u prvi tim."

Već si imao priliku biti u prvom timu, kada se nadaš svojoj prvoj pravoj prilici u seniorima?

"Ja se nadam da će doći, na meni je samo da radim. Ko radi kad-tad dobije svoju priliku".

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Treba istaći da je mladi Dizdarević već debitovao za prvi tim FK Sarajevo u Premijer ligi BiH i to u zadnjem kolu prošle sezone u meču protiv GOŠK-a.

Inače, nova sezona Premijer omladinske lige BiH za juniore starta već za vikend, a u prvom kolu bordo tim u Trening kampu FK Sarajevo u Butmiru dočekuje juniore Veleža. Ovaj meč je na rasporedu u subotu u 18:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije