Juniori Kolna nanijeli Borussiji prvi poraz, Voloder u timu kola

Minutažu upisali i Herić, te Bačevac

Juniori Kolna nanijeli Borussiji prvi poraz, Voloder u timu kola

A. Beganović

Proteklog vikenda odigrani su susreti 9. kola juniorske Bundeslige, a u derbiju grupe Zapad Koln naših Roberta Volodera, Elmina Herića i Farida Bačevca na gostujućem terenu je savladao Borussiju Dortmund.

Do ovog kola neporaženi juniori Borussije Dortmund na domaćem terenu su dočekali Koln koji je uoči ovog duela imao skor od pet pobjeda i dva poraza.

Očekivao se novi trijumf juniora slavnog kluba iz Dortmunda, ali odbrana popularnih Jarčeva na čelu sa bh. fudbalerom Robertom Voloderom izdržala je sve napade domaće ekipe.

A, pored toga gosti su uspjeli postići i pogodak, na kraju će se ispostaviti pobjedonosni, i to u 49. minuti preko Luce Vincenta Schlaxa.

Voloder, koji je tek izašao iz kadeta, ponovo je pružio sjajnu partiju pa je uvršten i u idealni tim 9. kola, a treba istaći i da su u samom finišu za Koln zaigrali i nekadašnji kadetski reprezentativci Elmin Herić i Farid Bačevac.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia je i pored prvog poraza ostala na čelu tabele sa 24 osvojena boda iz devet utakmica, dok se Koln nalazi na 4. mjestu sa 18 osvojenih bodova uz utakmicu manje.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi