Ramić strijelac za Herthu, Voloder i Herić s Kolnom "gaze" sve redom

Juniorska Bundesliga

Ramić strijelac za Herthu, Voloder i Herić s Kolnom "gaze" sve redom

A. Beganović

U vikendu iza nas širom Njemačke igrani su susreti 4. kola juniorske Bundeslige, a zapažene nastupe imalo je i nekoliko bosanskohercegovačkih fudbalera.

Koln, naših Roberta Volodera i Elmina Herića, upisao je novu pobjedu i nakon četiri kola sa Borussijom Dortrmund i Bochumom se nalazi na vrhu tabele Grupe Zapad sa maksimalnih 12 osvojenih bodova.

Popularni Jarčevi su na gostujućem terenu rezultatom 2:0 savladali Paderborn, a golove su postigli Darko Churlinov u 16., te Sebastian Mueller u 76. minuti.

Voloder, bosanskohercegovački defanzivac i omladinski reprezentativac ponovo je bio na nivou od prvog do posljednjeg minuta, dok je pak napadač Herić u igru ušao u 63. minuti umjesto Anila Aydina.

U grupi Svjever/Sjeveroistok takođe su odigrani mečevi 4. kola, a Hertha čije boje brani bh. reprezentativac Miralem Ramić, savladala je Havelse (3:1). Prvi pogodak za Herthu postigao je upravo Ramić, dok su se u listu strijelaca upisali još Werthmuller i Michelbrink, a za poražene je pogodak postigao Ndiaye.

Koln nakon četiri kola ima 12 bodova i dijeli prvi poziciju sa Borussijom Dortmund i Bochumom, dok je Hertha četvrtoplasirana sa 9 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi