Voloder i Herić s Kolnom protutnjali Gelsenkirchenom

Koln bolji od Schalkea

Voloder i Herić s Kolnom protutnjali Gelsenkirchenom

A. Beganović

Odigrano je šest susreta 2. kola juniorske Bundeslige grupa Zapad u kojem je Koln čije boje brane omladinski bosanskohercegovački reprezentativci Robert Voloder i Elmin Herić na gostujućem terenu savladao Schalke.

Juniori Kolna su nakon domaćeg trijumfa protiv Munstera (2:1) slavili i na prvom gostovanju u sezoni i to protiv Schalkea rezultatom 3:1.

Sjajno su mladi fudbaleri Kolna otvorili meč i već u 1. minuti su preko Maximiliana Mullera stigli do vodstva, a u 30. minuti Anil Aydin udvostručio prednost popularnih Jarčeva.

Na otvaranju drugog dijela, tačnije u 51. minuti Sebastian Mueller je pogodio za 3:0, da bi počasni pogodak za Schalke postigao Munir Levent Mercan u 71. minuti.

Bosanskohercegovački defanzivac Robert Voloder svih 90 minuta je komandovao odbranom Kolna, dok je mladi napadač Elmin Herić u igru ušao u 75. minuti umjesto Anila Aydina.

Nakon dva odigrana kola popularni Jarčevi nalaze se na samom vrhu tabele sa 6 osvojenih bodova koliko su osvojili i Bochum, te Borussia Dortmund.

Juniorska Bundesliga grupa Zapad, 2. kolo:
Schalke - Koln 1:3
Munster - Borussia (M) 2:2
Bayer Leverkusen - Borussia (D) 0:3
Fortuna Dusseldorf - Alemannia Achen 2:2
Duisburg - Rot-Weis Essen 0:0
Paderborn - Bochum 3:4

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi