Koln ne posustaje: Nova pobjeda, Voloder komandovao odbranom

Herić na klupi, igrali Rankić i Ramić

Koln ne posustaje: Nova pobjeda, Voloder komandovao odbranom

A. Beganović

U vikendu iza nas odigrano je 3. kolo juniorske Bundeslige grupa Zapad u kojem je Koln naših Roberta Volodera i Elmina Herića upisao novu pobjedu.

Koln čije boje brane omladinski reprezentativci naše zemlje, Voloder i Herić, u 3. kolu je bez većih problema nadigrao Rot-Weiss Oberhausen.

Slavili su popularni Jarčevi sa ubjedljivih 4:0, a tri pogotka postigao je Darko Churlinov, dok se u listu strijelaca upisao i Sebastian Mueller.

Mladi bosanskohercegovački defanzivac Voloder ponovo je bio na nivou. Odigrao je svih 90 minuta u kojima je komandovao odbranom Jarčeva, dok je mladi napadač Herić ovaj duel pratio sa klupe za rezervne igrače.

Koln se nakon tri kola nalazi na 2. mjestu tabele sa 9 bodova koliko ima i vodeća Borussia Dortmund koja ima nešto bolju gol razliku.

Treće kolo kompletirano je i u grupi Sjever/Sjeveroistok u kojem su Union Berlin i Hertha naših Stefana Rankića i Miralema Ramića upisali pobjede. Union Berlin je na gostovanju bio bolji od Havelsea (3:0), a Rankić je odigrao svih 90 minuta. S druge strane Ramić je u pobjedi Herthe nad Osanbruckom (1:0) na terenu proveo 45 minuta.

Juniorska Bundesliga Zapad, 3. kolo:
Rot-Weiss Essen - Bochum 1:3
Borussia (D) - Preussen Munster 5:1
Borussia (M) - Schalke 0:0
Rodinghausen - Paderborn 2:1
Duisburg - Fortina Dusseldorf 0:2
Alemannnia Aachen - Bayer Leverkusen 4:2
Koln - Rot-Weiss Obehausen 4:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Tabela: Borussia (D) 9, Koln 9, Bochum 9, Fortuna Dusseldorf 4, Schalke 4...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi