Juniori Sarajeva lagano do pobjede u Lukavici

Bordo tim bolji od Slavije

Juniori Sarajeva lagano do pobjede u Lukavici

E. Čaušević

Juniori Sarajeva pobijedili su danas na gostovanju Slaviju sa 3:0 u meču petog kola Premijer omladinske lige BiH.

Sarajevo je opravdalo ulogu favorita na današnjoj utakmici, te su lakše od očekivanog došli do nova tri boda. Gosti s Koševa poveli su već u četvrtoj minuti kada je kapitulirao golman Slavije nakon udarca Ahmeda Hasanovića.

U nastavku meča Slavija je pokušala da dođe do izjednačenja, no to nisu uspjeli. U samom finišu prvog dijela Sarajevo je udvostručilo svoju prednost kada je za 0:2 pogodio Kenan Dervišagić.

Sarajevo je čuvalo prednost u drugom poluvremenu i bilo je jasno da će s tri boda napustiti stadion u Lukavici. Konačnih 0:3 gosti su postavili u 78. minuti, a a ovaj put mrežu Slavije zatresao je Amar Jašarević.

Premijer omladinska liga BiH, 5. kolo:

Slavija - Sarajevo 0:3 (Hasanović 4', Dervišagić 41', Jašarević 47')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-15:

Slavija: Jokić, Vidaković, Kolić, Veselinović, Tomić, Jolović, Hrustanbegović, Bandović, Lalović, Parađina, Bjeloš.

Sarajevo: Dizdarević, Čičkušić, Bradarić, Sabljica, Konjalić, Dervišagić, Salčin, Jašarević, Hasanović, Islamović, Šabić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi