Juniori Širokog Brijega slavili u Prijedoru, Krupa nezaustavljiva

Premijer liga za juniore

Juniori Širokog Brijega slavili u Prijedoru, Krupa nezaustavljiva

A. Beganović

Odigrana su dva susreta 4. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore, a u oba su slavila gostujuće ekipe.

Mladi fudbaleri Širokog Brijega slavili su u Prijedoru protiv Rudara (2:0), dok je Krupa nastavila svoj pobjednosni niz u Hadžićima gdje je bila bolja od domaćeg Radnika (2:1).

Na utakmici u Prijedoru sve je riješeno u prvom poluvremenu. Gosti iz Širokog Brijega su od prvog sudijskog zvižduka krenuli ofanzivno, a takva igra isplatila im se u 4. minuti jada he Josip Planinić pogodio za 0:1.

Sredinom prvog dijela, tačnije u 22. minuti Mateo Juričić je pogodio, za kasnije će se ispostaviti, konačnih 0:2. Širokobriježani su tako stigli do druge pobjede iz četiri meča, a domaći su upisali četvrti poraz i po svemu sudeći, vodit će grčevitu borbu za ostanak u Premijer ligi.

Najprijatnije iznenađenje uvodnog dijela sezone, Krupa, nastavila je svoj pobjednosni niz. Nakon Mladosti, Tuzla Cityja i Sarajeva, izabranici Nenada Studena "srušili" su i Radnik iz Hadžića.

Domaći fudbaleri su nešto bolje otvorili susret i u 15. minuti su preko Edhema Šupuka stigli do prednosti. Sa vodstvom Radnika se otišlo na odmor, a onda u drugom dijelu slijedi preokret.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Gosti kreću ofanzivno, a takva igra im se isplatila i 52. minuti kada Srđan Beuk pogađa za 1:1. Samo šest minuta kasnije, rezervista Nenad Ljubučić pogađa za potpuni preokret i vvodstvo Krupe 2:1. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Krupa je tako zasjela na čelo tabele sa maksimalnih 12 bodova u četiri odigrana susreta.

Danas su na rasporedu preostali susreti 4. kola Premijer lige za juniore u kojima se sastaju: Sarajevo - Zrinjski, Mladost - Radnik Bijeljina, Tuzla City - Željezničar, Željezničar Sport Team - Borac i Zvijezda 09 - Sloboda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi