Juniori Krupe do druge pobjede u isto toliko mečeva

Bolji od Tuzla Cityja

Juniori Krupe do druge pobjede u isto toliko mečeva

A. Beganović

Utakmicom Krupa - Tuzla City otvoreno je 3. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore.

Nakon što su u prošlom kolu na gostujućem terenu savladali Mladost Doboj Kakanj, mladi fudbaleri Krupe danas su nadigrali Tuzla City.

Slavili su 3:1 te su stigli do druge pobjede iz isto toliko mečeva i poravnali su se sa Zrinjskim na čelu tabele.

Odlično je Krupa otvorila susret i preko Džafe Hadžića stigla je do prednosti u 7. minuti. Ipak, gosti brzo uzvraćaju. Samo četiri minute kasnije Anis Ćosić stvari vraća na početak.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak, odnosno u 29. minuti domaći ponovo stižu do prednosti. Ovaj put mrežu gostiju iz Tuzle pogodio je Kristijan Penić.

Sa rezultatom 2:1 za Krupu otišlo se na odmor i do 70. minute rezultat se nije mijenjao, a onda Aleksandar Gavrić pogađa za 3:1 i zapravo rješeva pitanje pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Premijer liga BiH za juniore:
Krupa - Tuzla City 3:1 (Hadžić 7', Penić 29', Gavrić 70' / Ćosić 11')

KRUPA: Matijaš, Vuklišević, Gojić, Malbašić, Hažbić, Bundalo, Gavrić, Beuk, Hadžić, Stupar i Penić. Još su igrali Jokić, Ljubičić, Petrović, Mačkić i Trivić.
TUZLA CITY: Trišić. Bašić, Mešanović, Šehić, Kovačević, Imamović, Smailović, Suljić, Bajrić, Softić i Ćosić. Još su igrali Dakić, Duraković, Jukić, Kunić i Kadić.

Top Komentari

nkcz
Eh eto KARMA sad im se sve vraca kas su pokrali Celika u doigravanja sad imaju iz tri utakmice tri poraza tako i treba
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi