Krupa ima sjajnu juniorsku generaciju: Nakon Mladosti i Tuzla Cityja bolji i od Sarajeva

Devet bodova iz tri meča

Krupa ima sjajnu juniorsku generaciju: Nakon Mladosti i Tuzla Cityja bolji i od Sarajeva

A. Beganović

U zaostalom susretu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za juniore Krupa je na domaćem terenu sa minimalnih 1:0 savladala Sarajevo.

Mladi fudbaleri Krupe nastavili su sa sjajnim igrama. Nakon što su savladali Mladost i Tuzla City izabranici Nenada Studena jučer su bili bolji i od mladih nada Sarajeva.

Krupa je nešto bolje otvorila susret. Prva je zaprijetila nakon poočetnog ispitivanja snaga, a bolju igru domaći su krunisali pogotkom u 14. minuti. Bila je to dobra akcija Krupe po desnoj strani, a na centaršut je najbolje reagova, juče sjajni kapiten Džafo Hadžić koji je iz poluvoleja pogodio nebranjeni dio mreže Sarajeva.

Nakon vodstva domaćih gledali smo dobar fudbal. Gosti su krenuli po izjednačenje, preuzeli su terensku inicijativu, no odbrana Krupe predvođena Edinom Hažbićem odolijevala je svim napadima. I kada je odbrambeni bedem pukao golman domaće ekipe Arsene Matijaš je bio na visini zadatka.

Gosti su igrali otvoreno što je ostavljalo prostora domaćinu da iz kontre i polukontre prijeti pa su u nekoliko navrata Aleksandar Gavrić i Srđan Beuk zaprijetili, no na odmor se otišlo sa 1:0 za domaće.

U drugom dijelu gosti su ubacili u brzinu više. Svim silama su željeli do izjednačenja, no domaći su odlično stajali na terenu. Odolijevali su atacima Sarajeva, koje je imalo nekoliko dobrih prilika preko Ramića i Mešića ali juče je na golu domaćih briljirao već pomenuti Matijaš.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Morali su gosti iz Sarajeva u jeku napada misliti i na odbranu jer domaći su u nekoliko navrata zaprijetili iz kontranapada, no na kraju se rezultat nije mijenjao. Ostalo je 1:0, a Krupa je tako stigla do treće pobjede iz isto toliko odigranih susreta i pridružila se Zrinjskom na vrhu tabele.

Pomenute dvije ekipe su jedine stopostotne nakon tri odigrana kola. S druge strane mladi fudbaleri Sarajeva, koji su juče pružili dobru partiju i dalje su bez pobjede, odnosno na učinku od remija i dva poraza.

Premijer liga za juniore, 1. kolo:
Krupa - Sarajevo 1:0 (Hadžić 14')
KRUPA: Matijaš, Vuklišević, Gojić, Malbašić, Hažbić, Bundalo, Gavrić, Beuk, Hadžić, Stupar, Penić. Još su igrali: Jokić, Ljubičić, Petrović i Trivić. Trener: Nenad Studen
SARAJEVO: Šahinović, Ibrišagić, Jovašević, Ramić, Ališah, Ljukovac, Mešić, Demirović, Mulalić, Ćosić, Buljubašić. Još su igrali Kolenda, Simanić, Bijelonja, Numanović i Viteškić. Trener. Dženan Uščuplić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi