Juniorski vječiti derbi: Sarajevo odnijelo čitav plijen sa Grbavice

Premijer omladinska liga BiH

Juniorski vječiti derbi: Sarajevo odnijelo čitav plijen sa Grbavice

Danas je na stadionu Grbavica odigran juniorski vječiti derbi. U okviru 10. kola Premijer omladinske lige BiH (U19) snage su odmjerile ekipe Željezničara i Sarajeva, a gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 1:2.

Juniori Sarajeva su bolje otvorili utakmicu i poveli u 10. minuti preko Ermina Kadrića. Bili su bolji gosti i u narednih 10-ak minuta, a onda je Željezničar preuzeo inicijativu.

Željo je imao posjed lopte na svojoj strani i napadao, ali konkretnih prilika nije bilo sve do finiša prvog dijela. Igrala se 42. minuta kada je Edin Mujić postigao sjajan gol i poravnao na 1:1.

Rezultatom 1:1 se otišlo na odmor, a Željezničar je bolje otvorio nastavak. Imali su domaći par prilika, ali je mreža gola Sarajeva mirovala.

Gosti, sa druge strane, uspijevaju stići do drugog gola. Sudija Peljto je dosudio penal za Sarajevo, a siguran sa bijele tačke 10 minuta prije kraja je bio Amar Sabljica.

Juniori Sarajeva su na ovaj način došli do pobjede nad gradskim rivalom, te sada imaju 19 bodova baš kao i Sloboda koja je 10. kolo dočekala na četvrtom mjestu. Željezničar je i dalje prvi sa 24 boda.

Treba dodati da su gosti u samom finišu utakmice ostali sa desetoricom jer je crveni karton zbog oštrog starta dobio Kečanović.

Premijer omladinska liga BiH za juniore, 10. kolo:

FK Željezničar - FK Sarajevo 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Željezničar: Muftić, Beća, Drina, Musić, Duraković, Subašić, Salanović, Mujić, Dervić, Bajramović, Gasal. Igrali su još: Pehilj, Ahmić, Šošić.

FK Sarajevo: Dizdarević, Sabljica, Kečanović, Makić, Konjalić, Jašarević, Živković, Islamović, Šuvalija, Kadrić, Tabak. Igrali su još: Gušo, Nargalić, Đuderija, Mulaosmanović, Hasančić.

Top Komentari

Lud
Deri male strumfiće !!!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi