Ivanković je najbolje opisao Hajdukov problem koji je 'prelomio' sezonu
Uskoro će znati i svoj status Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Splićani sada idu na pauzu, ali biće itekako uzbudljivo ljeto

Ivanković je najbolje opisao Hajdukov problem koji je 'prelomio' sezonu

Hajduk je sezonu okončao jučer ubjedljivo pobjedu u Zagrebu.

Ne protiv Dinama, već Lokomotive, a bilo je 5:2.

Splićani su tako obradovali svoje navijače, ali je velikom pitanje da li su bili bar malo sretni. Hajduk je bio u borbi za dva trofeja, a na kraju je ostao 'praznih džepova'.

Završio je kao trećeplasirani, a dupla kruna ide kod ljutog rivala Dinama.

Jure Ivanković je ekipu preuzeo u završnici sezone. Ivanković će ostati u stručnom štabu kada uskoro bude imenovan novi trener, a postoji mogućnost da možda dobije vođenje juniorske selekcije.

Na kraju je na najbolji način opisao bolnu sezonu Hajduka.

Oglasi

"Prerano smo upali u euforiju. Svi mi u klubu skupa sa navijačima. Mislim da nas je to koštalo", zaključio je Ivanković, nekadašnji trener Širokog Brijega.

Na pitanje kako gleda sezonu, kazao je.

"Imali smo uspona i padova. U drugom dijelu desio se rezultatski krah. Stabilizirali smo se u završnici, dali priliku i mladim igračima te dostojanstveno priveli sezonu kraju".

Špekuliše se da će Hajduk uskoro dobiti novog sportskog direktora, a to će biti Nikola Kalinić.

Potražite više informacija na temu HNL:

Kalinić je ove sezone nosio dres Hajduka, no sada će završiti karijeru i sjesti na 'vruću stolicu'. Očekuje ga mnogo posla, težak izazov.

Mnoga pojačanja nisu opravdala očekivanja i biće zanimljiv prelazni rok na Poljudu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi