Klopp je zvanično odbio velikana: "Odluka se ne mijenja"

Nijemac ima svoj plan

Klopp je zvanično odbio velikana: "Odluka se ne mijenja"

Edmir Škorić

Nakon što se danas Bayern oglasio i objavio da na ljeto ostaje bez trenera Thomasa Tuchela, s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora godinu dana prije isteka istog, počelo se brzo špekulisati ko bi ga mogao naslijediti.

Veliki klub kao što je Bayern sada je u krizi, ali uvijek prilika kavu mnogi treneri ne žele da propuste. Ona bi se mogla ukazati ovog ljeta nekim vrhunskim trenerima, no već je pala i prva 'odbijenica'.

Jurgen Klopp, koji će od ljeta biti slobodan jer je najavio odlazak iz Liverpoola, nema namjeru da vodi Bayern, iako se smatrao jednim do glavnih kandidata u pogledima uprave njemačkog prvaka.

Kloppov agent Marc Kosicke je ekskluzivno za Sky izjavio: "Jurgen neće trenirati nijedan klub ili reprezentaciju godinu dana nakon ove sezone. Naša odluka se ne mijenja. To ostaje nepromijenjeno", poručio je.

Bayern će morati da potraži neko drugo rješenje za mjesto na klupi koje će od jula biti slobodno. Na listi kandidata skroz u vrhu je i Xabi Alonso, koji radi čuda na klupi Bayera iz Leverkusena i koji juriša prema tituli jer Apotekari nakon 22 kola imaju osam bodova više od Bayerna.

Oglasi

Xabi Alonso je želja i Liverpoola, ali je iz Leverkusena jutros stigla izjava koja zatvara vrata velikanima kada je u pitanju želja da se dovede nekadašnji španski reprezentativac.

"Siguran sam da Xabi ostaje. Vezan je ugovorom i osjeća se ugodno kod nas. Ima jako dobru ekipu s perspektivom za sljedeću sezonu. Svako sad ima svoju ulogu u klubu i kvalitetu da je odigra. Nismo ovisni o jednom sustavu već se on prilagođava igračima koji su dostupni", rekao je direktor Bayera Rolfes za Sport1.

Bayern će svejedno probati da dovede Alonsa, spominju se još Hansi Flick, kojeg također želi Barcelona, potom Zinedine Zidane, Jose Mourinho, Antonio Conte...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno da tri velikana evropskog fudbala od ljeta moraju pronaći trenera, a to su Bayern, Liverpool i Barcelona, čiji trener Xavi Hernandez je nedavno, nedugo nakon Kloppa, najavio da će na kraju sezone napustiti kormilo svog kluba.

Flick je poput Kloppa također nezainteresovan za Bavarce. Navodi se da je bivši trener Bayerna spreman za dugoročni projekat Barcelone i ne želi biti "privremeno rješenje Bayerna".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alme1921
Kakva glupost cuj odbio a lik rekao samo da zeli odmor i da ne dolazi u obzir niko
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti