Jurgen Klopp iskren: Svi bacaju tonu novca, pa moramo i mi!
(Foto: EPA)

Menadžer Redsa

Jurgen Klopp iskren: Svi bacaju tonu novca, pa moramo i mi!

M. Šljivak

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp poznat je kao čovjek koji uvijek kaže ono što misli.

Nijemac je vodio Redse do titule prvaka Evrope u prošloj sezoni, a cilj je nakon toga osvajanje prvenstva, na koju Liverpool čeka 30 godina.

Redsi su proteklih godina potrošili dosta novca na pojačanja, a Klopp priznaje da su na to jednostavno prinuđeni, jer i drugi troše puno.

"Svaki klub troši tone novca i mi jednostavno moramo isto napraviti", rekao je Klopp za ZDF, te je nastavio:

"Liverpool je ambiciozan klub i ako ne ulažemo isto novca kao ostali, nećemo biti konkurentnni. Svi klubovi troše nemilice i mi smo prinuđeni da uradimo isto", dodao je Klopp.

Najskuplje pojačanje u historiji je Virgil van Dijk kojeg su platili 77 miliona funti, a zatim slijede Alisson, Keita, Benteke, Fabinho, Salah, Mane...

Pred Kloppom i Redsima je sada veliki izazov da odbrane naslov prvaka Evrope, ali svakako da je prvi cilj osvajanje titule.

Klopp ukinuo zabranu koju je donio 2016. godine

Nakon velikog uspjeha Klopp je odlučio i da ukine zabranu koju je odredio za igrače još u ljeto 2016. godine. Naime, na početku epizode u Liverpoolu je poručio igračima da ne diraju znak 'This is Anfield' koji se nalazi na izlasku iz tunela, a takvu odluku je objasnio riječima da to ne smiju dirati sve dok ne osvoje neki trofej.

"To je znak respekta. Ja sam dodirnuo kao trener Borussije Dortmund i izgubili smo 4:0. Taj znak ćemo dirati kada osvojimo nešto, jer ovo je zaista veliki klub", rekao je tada Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jedini koji je imao pravo dirati taj znak je Jordan Henderson koji je s klubom osvojio engleski Liga kup 2012. godine, međutim nakon što su sada osvojili Ligu prvaka, sada to smiju svi u timu.

Za Kloppa je osvajanje Lige prvaka bilo ujedno treća sreća, budući da u prva dva pokušaja nije uspio. Prije šest godina vodio je Borussiju Dortmund koja je na Wembleyju izgubila od Bayerna (1:2), a prošle godine je na klupi Liverpoola izgubio od Real Madrida (1:3).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dragonBH
Ljudeskara!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi