Jurgen Klopp konačno pronašao lijevog beka
Foto: EPA

Fudbaler Hull Cityja vrlo blizu transfera u Liverpool

Jurgen Klopp konačno pronašao lijevog beka

Liverpool se već neko vrijeme muči sa pronalaskom adekvatnog pojačanja kada je u pitanju pozicija lijevog beka, ali sada se čini da je Jurgen Klopp vrlo blizu dovođenju fudbalera upravo na tu poziciju.

Poznato je da je defanzivna linija već nekoliko godina možda i najslabiji dio Liverpoolove ekipe, a kada je riječ o defanzivcima, Redsi imaju najviše problema sa pozicijom lijevog beka.

Navijači, ali čini se i Klopp, su 'otpisali' Alberta Morena nakon njegovih loših parija, pa je protekle sezone, na mjestu lijevog beka uglavnom igrao James Milner.

Iskusni Milner je odradio poprilično dobar posao, ali je ipak njegova osnovna pozicija u veznom redu, pa se Klopp 'bacio' u potragu za novim bekom.

A prema Guardianu, njemački stručnjak je pronašao igrača kakvog je tražio, te se špekuliše da će Liverpool u narednom periodu i zvanično predstaviti novo pojačanje, a radi se o igraču Hull Cityja Andrewu Robertsonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekuliše se da čelnici Liverpoola već neko vrijeme pokušavaju realizovati transfer ovog 23-godišnjaka, te da bi on uskoro trebao stići na Anfield.

Ovaj škotski reprezentativac je prošle sezone briljirao u dresu Hulla, a njegov transfer bi Liverpool trebao koštati oko 8 miliona funti. Robertson bi, ukoliko do transfera dođe, postao treće pojačanje Redsa ovog ljeta, nakon što su u klub stigli Mohamed Salah i Dominic Solanke.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi