Klopp dao zeleno svjetlo: Redsi u smiraj prijelaznog roka dovode veliku zvijezdu La Lige!

"Izdajica" će konačno pronaći svoju sreću

Klopp dao zeleno svjetlo: Redsi u smiraj prijelaznog roka dovode veliku zvijezdu La Lige!

Edmir Škorić

U petak 1. septembra završit će se ljetni prijelazni rok za većinu evropskih liga, pa klubovima je praktično ostalo još samo nekoliko dana da finaliziraju svoje planove kada je u pitanju igrački kadar za sezonu 2023/24.

Aktivan će u završnici prijelaznog roka biti i slavni Liverpool. Naime, Al Ittihad sprema novu veliku ponudu za Mohameda Salaha, koji bu Redsi mogli prihvatiti. Egipćanin bi postao uz Ronalda i Neymara jedan od najplaćenijih igrača na svijetu.

Jurgen Klopp bio je za ostanak Salaha i još uvijek je, ali sve ukazuje na to da će bogati Arapi istrajati u namjeri da dovedu premierligašku zvijezdu. I sam Salah kao i njegov trenutni klub na velikom su iskušenju saudijskih miliona.

Liverpool je ciljao na Kyliana Mbappea i Rodryga ovog ljeta, no čini se praktički nemogućim da se dočepaju jednog od ove dvojice igrača, pa su iz tog razloga odlučili da u završnici prijelaznog roka krenu po otpisanog Joaa Felixa, kojeg Atletico Madrid pokušava da se riješi.

Navodno je sam Klopp pristao na dolazak portugalskog reprezentativca, a sada se čeka odgovor samog igrača, koji bi mogao biti spreman da obuče dres velikana iz Premier lige.

Oglasi

Felix je 2019. stigao u Atletico za 127 miliona eura i postao tako najskuplje pojačanje u historiji maridskog kluba, ali je sada na izlaznim vratima zbog sukoba sa Diegom Simeoneom. Sve je kulminiralo ovog ljeta kada je Portugalac izjavio javno da želi da igra u Barceloni.

Međutim, Barcelona nije bila zainteresovana za usluge ovog nogometaša, a jedinu opciju imao je da ode u Saudijsku Arabiju, mada je odlučio da ostane u Evropi. Dobio je i ponudu Aston Ville, ali je i nju odbio.

Sa samo 23 godine, ofanzivac ima dovoljno vremena da ispravi gdje je griješio i da ponovo postane igrač za poštovanje. Igrao je prošle sezone na posudbi u Chelseaju i nije mu strana Premier liga.

Iako ima ugovor od ljeta 2027. godine, Atletico je spreman na sve samo da igrač ode, pa čak i na velike novčane gubitke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Samo odricanje Felixa od ugovora i preostalih plata bilo bi Atleticu dovoljno. No, igrač najprije mora da se izjasni gdje želi da nastavi karijeru, a za sada je vrlo realno očekivati da pristane na poziv sa Anfielda.

La Liga , Serie A , Bundesliga, Premier liga i Ligue 1 imaju otvoren prijelazni rok do petka u ponoć, tako da ćemo vrlo brzo saznati sudbinu Portugalca.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Culer
Hahahaha... Gdje li samo vadite ove gluposti?! Šta veli, ako nije mogao Mbappe, može Felix? Pa Klopp se ismijao slatko za Mbappe, ali vi ne odustajete.
0 0
King_Kenny
...vecu glupost u zivotu nisam procitao...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi