Joao Felix nisko pao: Ni sam ne može da vjeruje na koji se nivo doveo

Niko ga ne želi

Joao Felix nisko pao: Ni sam ne može da vjeruje na koji se nivo doveo

Eldar Ganibegović

Joao Felix igrač je koji je postao najskuplje pojačanje u historiji Atletico Madrida, a sada se doveo do toga da niko ne želi da ga dovede u svoje redove. Karijera mu je, blago rečeno, u velikom padu.

Portugalski ofanzivac, Joao Felix, 2019. godine je stigao u Atletico Madrid za 127 miliona eura i postao najskuplje pojačanje u historiji Jorgandžija.

Sada se prisiljava na odlazak iz kluba iz španske prijestolnice, ali pao je toliko nisko da ga skoro niko ne želi, barem niko od velikih evropskih klubova.

Sve je krenulo od otvorenog sukoba koji fudbaler ima sa Diegom Simeoneom, ali i nakon što je nedavno otkrio da mu je san da igra za Barcelonu.

Tako portugalska superzvijezda mora pronaći novi tim. Kako navodi Marca, "više ga nijedan klub ne želi", a mogućnosti portugalskog fudbalera su ograničene.

Opcija Barcelone je pala, a važni timovi nisu zainteresovani za njegove usluge. Aston Villa je jedini klub koji je dao ponudu, ali je Felix odbio bez razmišljanja.

Oglasi

Ljetni prijelazni rok bliži se kraju, a španski mediji tvrde da Atletico Madrid trenutno nema ponudu na stolu za njega.

Opcije su navodno povratak u Benficu ili odlazak u Saudijsku Arabiju gdje je pohrlio sve veći broj fudbalera ovog ljeta.

Ubrzo nakon što je izjavio da mu je san igrati za Barcelonu, Joao Felix je donio konačnu odluku o svojoj budućnosti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Enrique Cerezo, 75-godišnji predsjednik Atletico Madrida, saopštio je da Portugalac ne želi da igra ni minut za tim s Wanda Metropolitano stadiona. 

"Vrlo je jasno, Joao Felix ne želi da igra za Atletico. Ako ga žele drugi timovi, to je druga rasprava", rekao je Enrique Cerezo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi