Liverpool na Elland Roadu istresao sav svoj bijes i upisao historijsku pobjedu nad Leedsom

Šest golova u mreži domaćina

Liverpool na Elland Roadu istresao sav svoj bijes i upisao historijsku pobjedu nad Leedsom

E. Škorić

Liverpoolova sezona je za zaborav, ali večeras je na Elland Roadu ovaj tim konačno podsjetio na svoje najbolje dane i domaću ekipu Leedsa je razbio sa nevjerovatnih 6:1.

Trideset godina Leeds nije primio pet golova na kultnom Elland Roadu, ali je u posljednjih osam dana čak dva puta dopustio gostima da postignu najmanje pet golova.

Nakon Crystal Palacea, koji je slavio sa 5:1, Liverpool je večeras Leedsu dao šest golova. Momčad Jurgena Kloppa ima sezonu za zaborav, sve borbe za trofeje su odavno okončane, ali nogometaši u crvenim dresovima večeras su bili savršeni.

Istina, poboljšali su se posljednjih sedmica, pa su ukupno Arsenalu i Leedsu utrpali osam komada. Protiv Topnika je prije osam dana bilo 2:2, ali tada su također pokazali da mogu kada hoće.

Mrežu Leedsa nakon sjajne akcije prvi je zatresao Gakpo u 35. minuti, da bi Salah samo četiri minute kasnije na asistenciju Dioga Jote povisio na 2:0.

Leeds početkom drugog dijela preko Sinisterre smanjuje na 2:1, no samo pet minuta kasnije Diogo Jota postiže gol za 3:1, a u 64. minuti u strijelce se upisao Salah ponovo na asistenciju Gakpa.

Sjajni Jota je drugi gol postigao u 74. minuti, kada je na dodavanje Hendersona prizemno odmjerenim i preciznim udarcem  matirao nemoćnog golmana gostiju. To nije bilo sve, pošto je rezervista Darwin Nuinez u 90. minuti izbjegao ofsajd zamku i mirno pogodio za 6:1.

Leeds ostaje 16. na tabeli s 29 bodova, te je i dalje samo dva boda iznad opasne zone. U narednom kolu gostuje Fulhamu. Liverpool je osmi sa 47 bodova, te će pokušati do kraja nekim čudom izboriti Evropu - makar Evropsku ligu, a teško da mogu do Lige prvaka jer četvrtoplasirani Newcastle ima čak devet bodova više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redse u narednom kolu očekuje nešto lakši zadatak jer mu u goste na Anfield stiže Nottingham Forest, koji doduše vodi grčevitu borbu za opstanak i neće mu nedostajati motiva na ovom gostovanju.

Inače, Liverpool je posljednji put Leedsu na ovom stadionu postigao pet golova još 1991. godine, kada je slavio sa 5:4 u ligi koja se još nije ni zvala Premier liga. Ovo je najveća pobjeda Redsa na ovom gostovanju u historiji.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eno30
Oni istresu bjes demoliraju protivnika i onda opet uvezu nekoliko kikseva
1 0
Klicko2
@King_Kenny kakav si eeeejjj
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi