Nevjerovatne scene nakon završetka meča na Anfieldu: Nikad se ovo neće zaboraviti

Živi za ovakve trenutke

Nevjerovatne scene nakon završetka meča na Anfieldu: Nikad se ovo neće zaboraviti

Edmir Škorić

Jürgen Klopp službeno je drugi najbrži menadžer koji je došao do 200 pobjeda u historiji Premier lige. Brži od Sir Alexa Fergusona, Arsenea Wengera i Josea Mourinha.

Jubilarnu 200. pobjedu na klupi Redsa u Premier ligi Klopp je ostvario večeras protiv Chelseaja, kada su njegovi fudbaleri gostima iz Londona očitali fudbalsku lekciju i savladali ih s 4:1.

Nijemac je ukupno sedmi različiti menadžer koji je dobio više od 200 utakmica u historiji Premier lige, nakon Sir Alexa Fergusona, Arsenea Wengera, Harryja Redknappa, Josea Mourinha, Davida Moyesa i Pepa Guardiole.

Iako je nedavno najavio da na ljeto odlazi iz kluba, Klopp kao da je tek večeras debitovao kao trener Redsa. Tokom cijelog meča je imao prepoznatljive pokrete, bio uz svoj tim od prve do posljednje minute, pravio razne grimase, a na kraju slavio kao da je upravo osvojio novu titulu.

Oglasi

Nijemac svakako može da bude zadovoljan jer njegov tim ima pet bodova više od Manchester Cityja, doduše i utakmicu više, te nastavlja da drži prvo mjesto i da juriša ka novoj tituli.

Pošto Klopp odlazi, sigurno je da želi na najbolji način da završi skoro deceniju dugu avanturu u Engleskoj.

Njemački trener pridružio se Liverpoolu 2015. godine i osvojio je Premier ligu, Ligu prvaka, FA kup i Liga kup s klubom i ništa nije naslućivalo da bi mogao da donese ovakvu odluku ove zime.

"Napustit ću klub na kraju sezone. Mogu razumjeti da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to čujete prvi put, ali očito to mogu objasniti – ili barem pokušati objasniti. Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim tim, volim osoblje. Volim sve. Ali to što još uvijek donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to ona koju moram donijeti.

Jest da sam, kako da to kažem, na izmaku snaga. Sada nemam problema, očito, znao sam već duže da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro", rekao je između ostalog nedavno Klopp kada je objavio da napušta tim na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bivši trener Mainza i Borussije Dortmund je u oktobru 2015. stigao u Liverpoool i ovaj tim je vodio na preko 460 utakmica. Jedan je od najuspješnijih trenera današnjice i osoba koju mnogi vole, a navijači Liverpoola imali su poseban odnos sa njim, pa će sigurno biti emocija u svakoj domaćoj utakmici do kraja sezone.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi