Toni Kroos: Čestitam novom klubu Jurgena Kloppa!
Kroos smatra i nada se da će Klopp prije ili kasnije biti dijelom njemačke reprezentacije: "To je inteligentan čovjek..."

Želi(o) ga je na klupi Njemačke

Toni Kroos: Čestitam novom klubu Jurgena Kloppa!

E. Škorić

Njemački veznjak Toni Kroos (34) pun je hvale za svog sunarodnjaka Jurgena Kloppa (56), koji je nedavno obznanio da napušta Liverpool na kraju sezone.

Nakon 8,5 godina Klopp je odlučio otići iz Liverpoola s kojim je osvojio sedam trofeja, uključujući Premier ligu i Ligu prvaka. Iako se Redsi bore na svim frontovima, i dalje među glavnim favoritima za osvajanje Premier lige, Nijemac je svejedno odlučio da je vrijeme za rastanak.

U posljednjoj epizodi podcasta pod nazivom Einfach mal Luppen, u kojoj Toni Kroos i njegov brat Felix razgovaraju o raznim temama, uključujući i aktuelna fudbalska dešavanja, veznjak Real Madrida progovorio je o Kloppovom odlasku iz Liverpoola.

"Čestitam onome ko sada uspije potpisati s Kloppom", rekao je o treneru kojeg smatra "legendom u Njemačkoj, Liverpoolu i Engleskoj."

“Iako je godinama radio u inostranstvu ankete bi rekle da je daleko najpopularniji trener u Njemačkoj, a mislim da se isto sada može reći i u Engleskoj. To nešto znači. Za sve ljubitelje Liverpoola i fudbala, Jürgen Klopp je sinonim za određenu odanost, prije svega posvećenost, ljubav prema klubu i uspjehu", nastavio je.

Oglasi

Povodom glasina koje 56-godišnjeg trenera stavljaju na klupu njemačke reprezentacije, Kroos ističe da je Kloppa želio vidjeti na čelu Mannschafta "već dugi niz godina", ali naglašava da "on zaslužuje da sam donese odluku".

"On je vrlo inteligentan čovjek koji prepoznaje trenutke. Kao ljubitelji njemačkog fudbala, možemo se samo nadati da ćemo ga u jednom trenutku moći uvjeriti da igra bilo kakvu ulogu u Njemačkoj. To je ono što smo željeli mnogo, mnogo godina".

Klopp će biti želja raznih timova, no pitanje je šta će bivši trener Mainza i Borussije Dortmund na kraju odlučiti. Jedno je sigurno, neće se vraćati u Englesku jer, prema njegovim riječima, ne može da trenira nijedan drugi klub u toj zemlji nakon Liverpoola.

Klopp je prošle godine prvi put postao djed. Ovom 56-godišnjaku važno je izbliza doživjeti prve godine svog unuka. Stoga su on i supruga odlučili da izgrade kuću u Wiesbadenu, a to će opet biti u blizini trening kampa njemačke reprezentacije, zbog čega su ga počeli povezivati sa klupom svog nacionalnog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor nacionalnog selektora Juliana Nagelsmanna traje do završetka domaćeg Evropskog prvenstva ovog ljeta. Šta će se dalje dogoditi također ovisi o učinku njemačkog tima na turniru, ali DFB navodno ima spremno u slučaju neuspjeha i Kloppova vrata bila bi prva na koja bi pokucali.

Inače, Kloppu je ugovor s Liverpoolom trajao do ljeta 2026. godine, ali je ipak sidro odlučio dići godinu dana ranije. Za sada nije poznato da li na Anfieldu imaju određenu zamjenu, a najviše se gleda prema bivšem igraču Redsa Xabiju Alonsu, koji naprosto radi čuda ove sezone na klupi Bayera, koji i dalje nema poraz u takmičarskim utakmicama i trenutno je lider Bundeslige.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LazySurfer
Ako ima ugovor do 2026.onda je odlučio dići sidro 2godine ranije. Jel tako novinaru? I hvala na ljudskom osvrtu seniora Tonya bez prevelike želje za senzacionalizmom. Hvala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti