Kloppa pitali sviđa li mu se neki igrač Sparte, dao je mitski odgovor

Nijemac je nastavio da zabavlja sve oko sebe

Kloppa pitali sviđa li mu se neki igrač Sparte, dao je mitski odgovor

E. Škorić

Liverpool je sinoć u Pragu slavio sa 5:1 protiv Sparte i vjerovatno već sada riješio pitanje plasmana u četvrtfinale Evropske lige.

Pobjeda Liverpoola u Češkoj bila je očekivana, no možda ni sam Jurgen Klopp nije očekivao da će stvari teći tako lagano po njegov tim.

Ipak, vrhunac večeri pripada Jurgenu Kloppu kada ga je novinar na konferenciji za novinare upitao sviđa li mu se neki igrač iz protivničke ekipe.

"Idem u mirovinu na ljeto ili hoćete da ga povedem sa sobom na odmor?". Odgovor Nijemca u posljednjih nekoliko sati postao je viralan uz dozu tuge naravno za navijače Redsa, budući da većina već počinje shvaćati da će od nove sezone na Anfieldu sjediti novi trener.

Što se tiče pitanja njegovog nasljednika, na Anfieldu ga i dalje nisu riješili, ali pretpostavlja se da je prvi kandidat Xabi Alonso, koji radi velike stvari sa Bayer Leverkusenom koji je na pragu je historijske titule u Bundesligi.

Oglasi

Osim Liverpoola, za španskog trenera zanimanje pokazuje i Bayern, koji će od ljeta također biti bez trenera jer je već ranije dogovoren sporazumni raskid saradnje s Thomasom Tuchelom na kraju tekuće sezone.

Fudbalski put Jurgena Kloppa

Jürgen Klopp je poznati njemački fudbalski trener, rođen 16. juna 1967. godine u Stuttgartu. Klopp je jedan od najpoznatijih suvremenih trenera i jedan od najuspješnijih u svojoj profesiji.

Klopp je kao igrač započeo svoju karijeru u Mainzu 05, gdje je proveo veći dio svoje profesionalne karijere kao napadač. Međutim, Klopp je stekao mnogo veću reputaciju kao trener.

Nakon završetka svoje igračke karijere, Klopp se prebacio na trenersku poziciju. Postao je trener Mainza 05 2001. godine, a kasnije je preuzeo Borussiju Dortmund 2008. godine. U Dortmundu je postigao izvanredan uspjeh, vodeći momčad do dva naslova u Bundesligi (2011. i 2012.), te osvajanja njemačkog Kupa (DFB-Pokal) 2012. godine. Također je vodio Dortmund do finala Lige prvaka 2013. godine, gdje su izgubili od Bayerna iz Minhena.

Njegov stil igre, poznat kao "gegenpressing" ili intenzivni presing, postao je prepoznatljiv u svijetu fudbala. Klopp je poznat po svojoj strasti i energiji na terenu, kao i po svojoj sposobnosti da motiviše igrača.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Najveći trenerski uspjesi Jürgena Kloppa uključuju osvajanje Lige prvaka s Liverpoolom 2019. godine, gdje je ekipa pobijedila Tottenham u finalu. Također je osvojio Premier ligu s Liverpoolom 2020. godine, prekinuvši dugogodišnju sušu kluba u osvajanju engleskog prvenstva.

Klopp je poznat po svojoj autentičnosti, humoru i strasti prema fudbalu. On je jedan od najcjenjenijih trenera u svijetu nogometa i često se smatra jednim od najboljih u svojoj generaciji.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi